Expresii-internationale-uilizate-in-romana-dar-si-in-engleza

Expresii internationale uilizate in romana dar si in engleza

0 Shares
0
0
0

Multe expresii sunt utilizate si in engleza si in romana si de aceea va recomandam sa  va dati copiii la cursuri engleza copii.

Am ajuns sa tot auzim des expresii care pot sa sune familiar dar si pe al caror sens il cunoastem, doar il vom intui si ne temem sa il utilizam in contexte noi pentru a evita sa cadem in ridicol. Utilizarea cuvintelor sau a expresiilor care provin din alta limba este adesea asociata si cu o persoana cultivata si atenta la exprimare.

Chiar daca folosirea lor nu e obligatorie e util sa cunoastem si sensul si sa fie intrebuintate corect in conversatie pentru ca impresia pe care o lasam sa fie foarte buna. Se observa ca multe expresii de tipul acesta sunt din limba latina sau din limba romana dar si din alte limbi care sunt considerate e cultura.

E interesant sa semnalam si faptul ca sunt considerate exprsiile internationale, adica se utilizeaza in cele mai multe limbi moderne: engleza, italiana, franceza, spaniola deci si un motiv in plus sa le cunoasteti bine si sa le utilizati chiar si in momentul in care vorbim engleza spre exemplu.

Iata si o lista succinta cu cele pe care le consideram a fi cele mai utilizate.

De facto, este o expresie care provine din latina si inseamna real daca se utilizeaza ca si adjectiv si in practica daca se foloseste ca si adverb. Acesta este un termen juridic  si poate sa fie utilizat cu expreisa de jure ce inseamna prin lege.

Vis a vis este o expresie pe care o utilizam foarte des. Aceasta are provenienta in limba franceza si sensul literar al sau este fata in fata. Se utilizeaza mai mult pentru a situa un obiect in spatiu, insa poate sa fie folosita si cu sensul de relativ sau referitor la.

Status quo este o expresie faimoasa latina care face referire si la starea actuala a lucrurilor si de cele mai multe ori au conotatie negativa in sensul ca persoanele care vor sa mentina respectivelor situatii sunt reticente spre schimbare si spre progres.

Cul de sac este o expresie preluata de la francezi si initial este utilizata de aristocratie si se refera la un capat de drum. Sensul literar este fund al sacului si se poate utiliza metaforic in momentul in care facem referire la un impas de nedepasit sau la situatii care nu duc nicaieri.

Per se este o expresie latina care inseamna in sine sau de sine statator ori intrinsec si este de cele mai multe folosit in argumentatie pentru delimitarea unul element singular dintr-o multime sau din tot.

Ad hoc este luat din latina si termenul poate sa fie utilizat ca si adjectiv cu sensul de format sau de facut cu un scop anume fie ca si adverb insemnand petru un anumit scop sau pentru o anumita situatie.

Ad absurdum provine din limba latina si se refera la ducerea la absurd a anumitor ipostaze sau a anumitor discutii. Expresiile care se asociaza fac referire la un anumit tip de argumentatie unde se dovedeste adevarul unei propozitii.

0 Shares
You May Also Like