Excavatoarele pe pneuri sunt folosite des?

Excavatoarele pe pneuri sunt folosite des?

4 Shares
0
0
4

Aceste excavatoare au performante crescute nu numai la sapaturi ci si la ridicare. Acestea sunt propulsate de motoare diesel de ultima generatie. Intervalele extinse de intretinere circa 500 de ore de functionare sunt standard pentru toata gama de excavatoare pe pneuri.

Se asigura astfel existenta unui numar minim de timpi morti si totodata se atinge o productivitate maxima. Au o pasarela special proiectata pentru a asigura accesul facil al operatorului la toate punctele de service si totodata diagnosticare.

Puterea acestor excavatoare pe pneuri este suficienta pentru executia unor lucrari dificile. Avand, de asemenea, o structura superioara compacta si o constructie bine echilibrata, aceste excavatoare pe pneuri ofera performante mari de ridicare si sapare. Lama este complet independenta si impreuna cu sistemul de control al stabilitatii ofera o platforma solida de lucru pentru utilaj.

Puterea motoarelor este extrem de ridicata, garantand productivitatea absoluta a excavatoarelor pe pneuri. Transmisia asigura atingerea unor viteze de pana la 25 km/h, rapoartele de transmisie putand fi schimbate pe durata deplasarii utilajului. Cu toate acestea excavatoarele pe pneuri au cea mai buna forta de tractiune in cazul lucrarilor de sapare.

Pentru ca aceste utilaje constructii pe pneuri sa fie deosebit de agreate de catre operatori, sunt disponibile si doua carlige de cuplare rapida, care sunt montate pe cupa excavatoarelor. Platforma acestor utilaje este stabila iar productivitatea absoluta. Cabina operatorului este una deosebit de confortabila.

Datorita unor suprafete netede de mari dimensiuni si mai ales trapei transparente din acoperis, excavatoarele pe pneuri asigura o vizibilitate exceptionala pentru operator asupra intregii zone de lucru. Scaunul are suspensie pneumatica si totodata coloana de directie reglabila asigurand practic confortul operatorilor de toate conformatiile, care isi pot gasi astfel cu usurinta o pozitie ideala de lucru, reducandu-se astfel oboseala care este resimtita de acestia si sporindu-se productivitatea muncii acestora pe intreg parcursul zilei.

Nivelul de efort al operatorului este redus de cativa factori cheie. In primul rand franele cu actionare automata si dispozitivul de blocare al puntii-fata, iar in al doilea rand intrerupatorul de comanda al directiei, care este montat pe joystick. Modul de functionare Digipower al excavatorului pe pneuri asigura o nivelare cat mai exacta care combinata cu lama din partea din spate a utilajului si cu comenzile extrem de precise ale sistemului de stabilizare de pe joystick permit operatorului controlul total al acestuia in oricare situatie.

Functia Inching, setarea de rulare cu viteza extrem de redusa si mod de functionare Road Travel, in care practic partea superioara a bratului precum si accesoriile sunt detasate, asigura exploatarea in deplina siguranta a excavatoarelor.

Dispozitivul de intrerupere automata a curentului furnizat de acumulator si totodata sistemul de incalzire initiala a motorului practic reduc la 0 riscul defectiunii motorului si a instalatiei hidraulice in momentul pornirii utilajului.

Excavatorul pe pneuri este prevazut cu alarme acustice si vizuale aferente dispozitivului de blocare al puntii-fata, ce il ajuta pe operator sa exploateze in deplina siguranta utilajul. Stabilitatea totala a utilajului pe teren accidentat este asigurata de picioarele de calare cu amprenta mare pe sol.

4 Shares
You May Also Like