Diferitele tipuri de cazare pentru un sejur la munte

Diferitele tipuri de cazare pentru un sejur la munte

0 Shares
0
0
0

Pasionatii de drumetii apreciaza in mod deosebit peisajele montane. Intr-adevar, masivele ofera o mare diversitate de panorame. Descoperirea naturalitatii masivelor alpine este cea care ii impinge pe multi sa practice aceasta activitate fizica in aer liber.

Dar, inainte de a incepe, va trebui sa rezolvati problema cazarii. Intr-adevar, unde sa petreci noaptea in timpul excursiei? Acest aspect este foarte important si face parte din sfaturile de urmat pentru o buna drumetie.

Cortul

Evident, imediat ce te gandesti la drumetii, vizualizezi cortul asezat in mijlocul naturii intr-o padure sau pe o campie destul de verde. Pentru schimbarea decorului, este imbatabil. Dar acest lucru nu este neaparat intotdeauna posibil. Trebuie sa poti gasi un loc sigur pentru noapte.

Daca poti dormi intr-un cort tot timpul anului, iarna poate fi foarte frig si, prin urmare, necesita anumite echipamente pentru a evita riscul unui atac hipotermic. Cortul este in continuare cel mai bun mod de relaxare in natura.

Hotel

Daca vii pentru o vacanta de familie sau daca doresti sa te bucuri de un anumit nivel de confort, un hotel va fi mult mai potrivit decat cortul pentru un sejur frumos la munte. Intr-adevar, dupa o zi de activitati in aer liber, fie pentru schi iarna, fie pentru drumetii vara, vei aprecia confortul unui pat adevarat si caldura unui semineu.

Fie ca alegi cazare Sasca Montana sau altceva, vei gasi cu usurinta un hotel care ofera atat servicii hoteliere clasice, cat si numeroase activitati (spa, piscina etc.), precum si un restaurant pentru a lua masa. Unii ofera chiar si pachete all-inclusive pentru vacanta ta.

Adapostul

Refugiul de munte inalt evoca varfurile inalte, atmosfera taberelor de vara si camaraderia sincera. Dupa o zi de urcat pe poteci intr-o natura ostila, vei avea impresia ca atingi Graalul traversand in cele din urma usa refugiului. Dar fii atent, aici nu vei dormi intr-un hotel de 5 stele. Confortul va fi relativ rudimentar.

In acelasi timp, nu esti acolo pentru o vacanta intr-un cocon, ci doar pentru a lua masa si a petrece noaptea la caldura. Refugiul este un loc prietenos unde poti discuta cu alti pasionati de munte si iti poti face prieteni grozavi.

Camera de oaspeti

In timpul vacantei la munte, se recomanda sa intalnesti localnici pentru a impartasi mediul de viata zilnic. Camera de oaspeti permite aceasta scufundare in viata locala. Aceasta este ocazia de a descoperi cu adevarat obiceiurile localnicilor.

Comparativ cu hotelul, experienta oferita este putin diferita. Un hotel are adesea capacitatea de a oferi mai multe servicii si un anumit standard in ceea ce priveste nivelul lor de calitate. In ceea ce priveste pretul, este adesea comparabil.

Cabana privata

De ce sa nu inchiriez o cabana privata in weekend sau un sejur scurt? Cu siguranta, va trebui sa iti permiti un anumit buget, dar vei gasi tot confortul si intimitatea pe care le poti avea acasa. Este locul de cazare de top pentru o vacanta la schi. De la balconul tau, vei avea o vedere superba la zona de schi si la vai.

0 Shares
You May Also Like