Destinatii de vacanta online la preturi reduse

0 Shares
0
0
0

Fie ca dorim sa ne deplasam pana la Chisinau, fie ca vrem sa mergem intr-o vacanta in Spania, Hawaii sau Singapore, mereu ne aflam in cautare de bilete ieftine, pentru ca noi stim ca fiecare leu, euro sau dolar economisit este unul castigat.

Daca la destinatiile foarte apropiate este mai greu sa gasesti rute alternative (decat daca vrei sa mergi cu alt mijloc de transport, dar banuiesc ca timpul nu iti este un aliat), la cele foarte departate sunt multe variante care te pot ajuta. Numita de unii flight hacking, cautarea intensa a celui mai ieftin drum poate fi alegerea castigatoare.

Poti incepe prin a cunoaste foarte bine zona in care vrei sa ajungi. Nu, nu barurile, plajele si destinatiile turistice, de acestea vei avea timp dupa ce ajungi. Este important sa stii care sunt cele mai apropiate aeroporturi si legaturile de acolo spre destinatia ta. Asa, vei avea si bani sa te bucuri de vacanta. Sa spunem ca vrei sa ajungi intr-un oras si singura posibilitate este o cursa de lux, foarte scumpa.

Uita-te prin imprejurimi si vezi ce aeroporturi mai sunt prin zona (chiar la cateva sute de kilometri), verifica avioanele care ajung acolo si poate asa descoperi un low-cost care pleaca din apropiere. Vei schimba, e adevarat, si poate vei fi nevoit sa folosesti si alt mijloc de transport, dar calculeaza si poti vedea ca o combinatie de doua curse low-cost e mai ieftina decat una singura, de lux.

Cum faci asta? Exista motoare de cautare online care iti dau toate informatiile necesare stabilirii itinerariului, si comparatii in functie de preturi. Cel mai bun motor de meta search pentru destinatii de vacanta este destinatii.ro, care ofera o interfata usor de utilizat, o lista a celor mai ieftine zboruri dintr-un aeroport si chiar optiuni de flight hacking (un zbor dus intors, compus din doua zboruri doar dus).

DoHop, Momondo, Adioso sunt alte motoare care vin cu diverse avantaje. Asa ca nu ramaneti doar la unul, ci combinati-le pentru a gasi cea mai buna si ieftina solutie.

Mai trebuie sa fii atent si la pretul biletelor afisate de aceste motoare. Ele nu sunt mereu cele corecte, uneori afisandu-se preturile din ziua precedenta sau din urma cu cateva ore (si in cazul agentiilor aeriene, asta poate insemna destul de mult). Verifica oricum si site-ul companiei pentru a fi sigur de oferta. Si daca tot suntem aici, poti cauta si pe site-urile lor, deoarece nu toate companiile sunt incluse in bazele de date ale motoarelor meta search.

O alta solutie sunt OTA-urile (Online Travel Angency), care cumpara bilete de la companiile aeriene, pentru a le revinde clientilor ca noi. Daca esti norocos, poti scoate bilete cu 10-20 % mai ieftine. Asadar, fii pe faza si calatoria ta iti poate economisi bani chiar dinainte sa pleci.

0 Shares
You May Also Like