Despre turismul de afaceri in... Republica Moldova? Avantaje pe care nu le banuiai

Despre turismul de afaceri in… Republica Moldova? Avantaje pe care nu le banuiai

0 Shares
0
0
0

In Republica Moldova se desfasoara nu doar zeci de expozitii internationale, dedicate diferitelor sectoare ale economiei si sferelor de productie, dar si conferintelor stiintifice pentru un cerc larg de vizitatori. Acestea aduna o multime de specialisti din strainatate si din Republica. In acelasi timp, in tara functioneaza sucursalele si reprezentantele a sute de firme de comert exterior, companii aeriene, banci, companii de comunicatii, la care vin angajati noi sau parteneri din alte orase. Dar nu despre aceasta este articolul dat.

Conform datelor publicate de catre Agentia Turismului a Republicii Moldova (in coordonare cu Biroul National de Statistica), doar in perioada ianuarie – septembrie 2017 structurile de primire turistica colective cu functiuni de cazare au fost frecventate de 269,0 mii de turisti, din care 106,5 mii de turisti straini – 39,6% din total. Evident, in Chisinau un hotel respectabil este mult mai usor de gasit, iar design-ul, atitudinea excelenta fata de clienti si ambianta placuta cresc vertiginos, ca mecanisme ale unei piete concurentiale in floare.

Moldova are un potential ridicat de a deveni un loc popular pentru mediul de afaceri, deoarece:

·        Nu necesita viza pentru cetatenii din CSI, tarile europene, SUA si Canada.
·        Hotelurile din Chisinau ofera toate facilitatile necesare pentru congrese, simpozioane, conferinte, intalniri bilaterale si internationale.
·        Aeroportul Chisinau are zboruri directe spre urmatoarele aeroporturi: Atena, Bucuresti, Budapesta, Frankfurt, Istanbul, Kiev, Larnaca, Londra, Lisabona, Moscova, Milano, Praga, Paris, Roma, Verona.
·        Forta de munca este ieftina, dar inalt calificata.
·        Vinurile Moldovei – un deliciu.
·        Viata este linistita, mediul – mai putin poluat.

Industria hoteliera e si ea in crestere

Volumul contactelor internationale care leaga Moldova de tarile straine este in continua crestere, ceea ce face ca prioritatea de baza a dezvoltarii sectorului hotelier sa fie constructia unor hoteluri confortabile si avantajos amplasate (de regula, 4 stele+). Hotelurile din Chisinau, sunt adesea in vizorul turistilor straini, anume datorita posibilitatilor multiple (ambiantei placute, mancarii delicioase, serviciilor aditionale), indiferent daca este vorba despre o vizita personala sau una de afaceri.

Turismul de afaceri ofera o oportunitate de familiarizare cu noile tehnologii, intalniri cu investitorii, partenerii, furnizorii si consumatorii de bunuri sau servicii ale unor companii internationale. Calatoriile de afaceri ofera idei proaspete pentru dezvoltarea diverselor directii de business. Turismul de afaceri este asociat cu dezvoltarea relatiilor economice externe, dorinta de a utiliza cele mai bune practici din alte tari si popoare in crearea de valori spirituale si materiale, care faciliteaza extinderea contactelor internationale intre reprezentantii comunitatii stiintifice de diferite niveluri.O bijuterie rafinată pe piața hotelieră din Chișinău

BERD’S Design Hotel este hotelul din Chisinau cunoscut fiind drept primul si unicul design-hotel in Republica Moldova. Este perfect adaptat cerintelor turistilor de afaceri, amplasat in inima culturala si de afaceri a Chisinaului.

Designul modern si minimalist, decorul elegant si sofisticat alcatuit din capodoperele mostenirii culturale a Moldovei, permit oaspetilor sa cunoasca istoria tarii, fara ca macar sa paraseasca hotelul.

Aveti parte de facilitatile unui hotel de 5 stele:

  • 33 de camere cu un decor sofisticat, inclusiv 3 camere lux, unde predomina motivele italiene si traditiile culturale ale Moldovei.
  • Fiecare camera este dotata cu aer conditionat si iluminare individuala, linie telefonica directa, LCD TV, seif si mini-bar.
  • Restaurantul Mezzo – o noua interpretare a traditiilor italiene, o bucatarie magnifica, un interior elegant si minimalist. Atmosfera eleganta, bucataria rafinata si deservirea impecabila – inca un motiv sa faceti o rezervare in acest hotel, pentru desfasurarea evenimentelor de orice format.
  • Sala de conferinta cu capacitatea de pana la 70 persoane, cu un design exclusiv a mobilierului si toate conditiile necesare desfasurarii unor evenimente corporative la cel mai inalt nivel.

Turismul de afaceri se dezvolta vertiginos, pentru a satisface toate cerintele speciale, ce fac diferenta dintre o vizita personala si una legata de business. Pe final, va intreb deschis: v-ati gandit vreodata ca locatia perfecta pentru o conferinta, o intalnire cu investitorii, potentialii parteneri sau furnizorii ar putea fi chiar umila Republica Moldova?! Alegeti Moldova pentru calitatea aerului si a mancarii, dar si pentru evenimentele culturale, locurile pitoresti, oamenii exceptionali.

0 Shares
You May Also Like