De ce se descarca rapid un iPhone?

De ce se descarca rapid un iPhone?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, smartphone-urile sunt cele mai cautate dispozitive de pe piata, datorita faptului ca oamenii au devenit dependenti de ele.

Si nici nu este de mirare faptul ca suntem dependenti de ele, cand acestea sunt capabile sa indeplineasca orice sarcina cu succes.

Daca ai de gand sa iti cauti un smartphone performant, ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre terminalele iPhone, care apartin brandului american Apple. Este cunoscut faptul ca acest producator este unul de top, iar utilizatorii abia asteapta sa apara un model nou pe piata al acestui brand, pentru a-l putea cumpara.

Pentru a nu avea surprize neplacute, trebuie sa stii inca dinainte de a cumpara telefonul, ca in ciuda faptului ca modelele iPhone sunt de o calitate superioara, nu sunt perfecte, astfel ca si ele pot intampina anumite probleme, sau sa se defecteze, iar pentru o eventuala reparatie trebuiesc duse la un service iPhone Bucuresti.

Una din situatiile neplacute cu care se confrunta utilizatorii de iPhone, si in care ei nu isi vor duce dispozitivul la service, este aceea in care telefonul se descarca foarte rapid. Aceasta problema este destul de des intalnita, si se datoreaza mai multor cauze.

Pentru a-ti ajuta bateria sa reziste mai mult timp incarcata, in primul rand trebuie sa inchizi toate acele aplicatii pe care le-ai deschis, insa pe care nu le folosesti la momentul respectiv. Aplicatiile consuma resurse de energie electrica, astfel ca daca le vei inchide pe cele pe care nu le folosesti, vei economisi energie.

Nivelul de luminozitate al ecranului este deasemenea un factor important care poate influenta descarcarea bateriei. Cu cat nivelul de luminozitate este mai mare, si ecranul este mai luminat, cu atat bateria se descarca mai rapid, pentru ca se va consuma mai multa energie.

Pentru a-ti ajuta bateria sa reziste mai mult timp incarcata, trebuie sa o incarci la maxim inainte de prima utilizare a telefonului. Mai exact, cum ar spune specialistii, bateria trebuie sa fie formatata.

Referitor la incarcarea bateriei, trebuie sa stii ca incarcarile partiale sunt mai bune decat incarcarile de la 0 la 100%. Nu este indicat sa lasi bateria sa se descarce de tot, sau sa ramana mult timp descarcata, pentru ca apoi cand o vei reincarca, aceasta nu va mai rezista mult timp incarcata.

Despre bateriile Litiu-Ion se stie faptul ca au nevoie sa fie calibrate, astfel ca odata la 3 luni va trebui sa faci un ciclu complet de incarcare. In aceasta situatie va trebui sa utilizezi telefonul pana se va descarca de tot, dupa care va trebui sa il incarci complet.

Temperatura la care iti vei incarca telefonul conteaza foarte mult. Nu este indicat sa iti incarci telefonul la temperaturi mai mici de 0 grade, dar nici mai mari de 50 de grade. Temperaturile optime de incarcare a bateriei sunt cuprinse intre 5 si 30 de grade Celsius.

Cu siguranta daca vei tine cont de toate aceste mici trucuri, iti vei putea ajuta bateria sa reziste mai mult timp incarcata. Pentru orice eventualitate, daca stii ca bateria oricum nu rezista, si trebuie sa pleci la drum lung, ar fi bine sa ai o baterie externa la tine.

0 Shares
You May Also Like