De-ce-sa-investim-intr-un-detector-de-fum

De ce sa investim intr-un detector de fum?

0 Shares
0
0
0

Pentru linistea si siguranta familiei, un detector de fum este alegerea perfecta. Substante periculoase pot fi degajate in timpul izbucnirii unui incendiu, cum ar fi dioxidul de carbon.

In cazul in care acest lucru se intampla pe timpul noptii, consecintele pot fi destul de grave, mai ales ca in timp ce dormiti, mai mult ca sigur nu veti simti nici un fel de miros strain. Intoxicatia cu monoxid de carbon este una dintre cauzele frecvente ale decesului, in urma inhalarii in timpul somnului.

De aceea este indicat sa va achizitionati un detector de fum care are rolul principal de a va tine protejata locuinta, dar si viata membrilor familiei. Sistemul va ofera posibilitatea de a parasi locuinta in cazul in care alarma sesizeaza fum sau monoxid de carbon.

In comert veti gasi si detectoare care reactioneaza la caldura si la lumina, acestea fiind potrivite pentru uzul casnic. In cazul in care alarma porneste, tot ce aveti de facut este sa sunati la numarul de urgenta 112, si izolati camera in care fumul incepe sa se degaje prin inchiderea geamului si a usii. 

Daca totusi nu ati ajuns la timp, pentru a nu inhala monoxid de carbon este indicat sa va acoperiti gura si nasul cu o carpa umeda. Si, cel mai important, sa nu va pierdeti calmul in aceasta situatie, deoarece o secunda de neatentie face diferenta intre viata si moarte.

Detectorul de fum se monteaza doar in anumite incaperi, fiind evitate bucataria si baia. In aceste camere se produce abur care face ca imediat alarma sa se activeze. Nici in garaj nu se monteaza, deoarece gazele de esapament declanseaza alarma de la detectorul de fum.

Asadar, cele mai indicate locuri unde se pot monta detectoarele sunt traseele de evacuare din locuinta. In cazul in care nu locuiti la bloc, ci la o casa cu mai multe etaje, este indicat sa aveti un detector de fum autonom pe fiecare etaj. Indiferent in ce camera dormiti, important este sa auziti alarma cand porneste, pentru a lua toate masurile de siguranta si a va salva viata.

Cum se monteaza?

Nu va apucati singuri sa montati un astfel de sistem, deoarece este posibil sa faceti o treaba gresita. Asa ca, pentru siguranta voastra si a familiei, apelati la ajutorul unui specialist. In momentul in care se va monta detectorul de fum, capacul se va scoate, iar sistemul va ramane agatat de tavan unde se vor da gaurile pentru a putea fi montat sistemul.

Cel mai indicat loc pentru montarea detectorului de gaz este centrul camerei, iar bateriile vor fi puse in locul special destinat acestora. In momentul in care bateriile sunt aproape de epuizare, sistemul de detectare va va avertiza ca acestea trebuie schimbate.

Alegeti intotdeauna calitatea in detrimentul sumei pe care o aveti de dat, pentru a va tine familia in siguranta.

0 Shares
You May Also Like