De ce este indicat sa avem un scaun birou confortabil

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, oricine lucreaza la birou stie ca pozitia incorecta a corpului duce la deformarea coloanei si a durerilor cervicale. Fiind absorbiti de munca, uitam sa ne corectam pozitia in fata calculatorului, iar asta duce la probleme grave in timp. Un scaun birou are rolul de a va ajuta sa aveti o pozitie corecta la birou, sa fie confortabil si sa va ofere sustinerea de care aveti nevoie pentru a preveni aparitia durerilor de spate si de gat.

Rolul scaunului de birou este de a va oferi confort si sanatate. Scaunele de birou au aparut ca urmare a nevoii oamenilor de a sta confortabil in fata calculatorului minim opt ore pe zi. In acest sens s-au efectuat studii si teste pentru a ajunge la cele mai bune variante a unui scaun birou.

Impreuna cu salteaua de pat, scaunul de birou se numara printre cele mai importante elemente care ne ajuta sa ne mentinem un spate sanatos si o pozitie corecta a corpului. Toate aceste elemente contribuie la confortul si sanatatea noastra.

Pentru ca cele mai lungi momente in care stam jos sunt cele petrecute pe un scaun de birou sau o saltea de pat, aceste elemente trebuie alese cu mare grija. Un scaun birou trebuie sa fie ergonomic, confortabil si sa va mentina corpul in pozitie corecta.

Specialistii va recomanda sa nu faceti economie cand vine vorba de sanatatea voastra si sa nu va grabiti sa alegeti cel mai ieftin scaun de birou. Nu uitati ca pe acesta veti petrece cel putin opt ore pe zi. Medicii spun ca atunci cand stati pe scaun folositi aproape 100 de muschi care au nevoie de un scaun de birou de calitate.

Tot medicii va recomanda sa evitati scaunele care au un spatar foarte bombat. Daca nu stiati, aflati ca puteti folosi scaunele fara spatar si mingea de gimnastica pe post de scaun. Scaunele de birou cu un spatar foarte bombat sau proeminent nu sunt recomandate deoarece va mentin coloana intr-o pozitie fortata. Scaunul de birou trebuie sa va mentina coloana intr-o pozitie normala si naturala.

Scaune de birou cu spatar, cea mai indicata alegere

Cea mai buna alegere este achizitionarea unui scaun birou cu spatar, deoarece acesta are roul de a va mentine coloana dreapta. Evitati scaunele de birou care au spatar foarte bombat, dar si cele fara spatar. Nici mingea de gimnastica nu este indicat sa o folositi pe post de scaun, deoarece cu siguranta nu veti sta in pozitia corecta avand tendinta mereu sa va aplecati asupra ecranului de la calculator.

Cand va cumparati un scaun birou, gradul de reglare al scaunului de birou este principala caracteristica pe care trebuie sa o luatiei in calcul. Cu cat scaunul este mai reglabil si are mai multe componente care pot fi ajustate cum ar fi inaltimea, spatarul sau unghiul sezut, cu atat scaunul este mai ergonomic si se poate plia pe mai multe preferinte.

0 Shares
You May Also Like