De ce ar trebui sa-ti imbunatatesti strategia de SEO local?

De ce ar trebui sa-ti imbunatatesti strategia de SEO local?

0 Shares
0
0
0

Ai da o petrecere fara sa trimiti invitatii inainte? Banuim ca nu, dar asa se intampla si cand alegi sa ignori SEO-ul local. In mod alternativ, daca alegi sa folosesti seo local pentru a invita comunitatea sa ia contact cu afacerea ta online, curand toata lumea te va vizita. Exact ca la o petrecere. Esti interesat de optimizare seo Bucuresti? Intra pe  Smartseopack.com.

Brian Hong, Ceo si fondator la Infintech Designs, este un expert in SEO si digital marketing, din New Orleans. Recent, Hong ne-a dezvaluit cateva detalii si parerile sale proprii despre cat de important este seo-ul local.

Seo Local vs. Seo organic.

In momentul in care diferiti utilizatori cauta pe internet afaceri precum restaurante, cabinete medicale, magazine online, obisnuiesc sa introduca si o componenta locala in cautare: numele localitatii sau al judetului.

Dupa cum declara Briang Hong, “Google insusi recunoaste ca anumite cautari, asa cum ar fi cele pentru home delivery de exemplu, sunt prin natura lor locale si vor afisa locatia in mod automat.”

Companiile cu un SEO local excelent vor fi cele prezentate pe primele pozitii, la cautarile utilizatorilor. De aceea, seo-ul local este foarte important pentru afacerea ta. Seo-ul organic se aplica atunci cand cautarea nu se face neaparat pe criterii geografice. In acest caz, site-ul tau intra in concurenta cu toate celelalte de acelasi tip, adica afacerile care promoveaza acelasi gen de produse, servicii, etc.

Din cauza acestui lucru, concurenta poate fi mult mai mare, ajungand in unele cazuri sa fie chiar globala. Daca in schimb veniturile tale se bazeaza in primul rand pe colaborarea cu utilizatorii sau afacerile similare din zona ta, seo-ul local te poate ajuta foarte mult.

Google my Business.

Briang Hong recomanda folosirea Google My Business, ca baza pentru campaniile de seo local. Acesta este un serviciu de listare gratuit, oferit de catre cei de la Google. Modul cum il vei folosi, poate avea un impact major si direct, in ranking-ul tau de SEO local.

Google My Business functioneaza ca un hub major de informatii, care poate face managementul tuturo nevoilor tale cu relevanta in Google, inclusiv Search-ul, Google Maps sau profilul de pe Google Plus (Google+).

Poti incepe sa folosesti acest program prin crearea unui cont si prin verificarea acestuia, deoarece numai un cont de utilizator verificat ca si owner (detinator al afacerii respective), va primi ranking-uri bune. Pasul urmator ar fi sa-ti completezi profilul, incluzand numele, adresa si numarul de telefon.

Alte informatii care pot fi introduse in Google My Business sunt:
–    Orele de lucru
–    Adresa website-ului
–    Imagini
–    Categoria de afaceri/servicii

Aceste informatii trebuie sa fie reale si cat mai actualizate, pentru a le permite utilizatorilor sa gaseasca afacerea ta si in acelasi timp, pentru a creste rating-urile SEO. Pentru seo-ul local exista cativa factori determinanti de care trebuie sa tii seama, factori care sunt valabili si pentru seo-ul general: link-urile, cuvintele cheie si calitatea continutului. Pe de alta parte, cu cat seo-ul organic al unei companii este mai eficient, cu atat mai bun va fi si seo-ul local.

0 Shares
You May Also Like