De-ce-ai-nevoie-pentru-a-fi-fermier

De ce ai nevoie pentru a fi fermier

0 Shares
0
0
0

Cand locuiesti undeva la tara si ai o vacuta, mulsul clasic, la mana poate fi o activitate destul de placuta. Mulsul manual nu necesita un efort prea mare, insa poate fi foarte solicitant cand vine vorba de muls un numar mare de vaci.

Pentru a usura munca celor care fac din cresterea vacilor o afacere, a fost creat asa zisu-l aparat de muls vaci. Acestea sunt foarte utile si nu trebuie sa lipseasca din aparatele pe care le are un fermier. Cu ajutorul acestora, vacile sunt mulse mult mai repede, mai igienic si laptele va fi mai calitativ. Exact ceea ce cauta orice persoana care are o astfel de afacere.

Sa fii fermier, nu inseamna doar sa ai multe vaci si aparate de muls vaci. Pana nu de mult, activitatea de fermier nu necesita prea multe conditii de indeplinit. Insa, dupa anul 2007, lucrurile s-au schimbat. Daca vrei sa fii fermier, trebuie sa te incadrezi in normele date de cei de la Uniunea Europeana, care pun pe primul loc conditiile in care se desfasoara aceasta activitate si conditiile in care sunt tinute animalutele.

Sa fii fermier, astazi inseamna sa ai conditii in care sa cresti vacutele pe care le ai. Adaposturile trebuie sa fie moderne, aerisirea trebuie sa fie de cea mai buna calitate, iar vacile trebuie sa aiba fiecare locul lor de odihna. Evacuarea gunoiului trebuie facuta in mod mecanic si acestora nu trebuie sa le lipseasca hrana din belsug. De asemenea, mulsul la aparate este tot un standard obligatoriu impus de Uniunea Europeana. 

Vacutele trebuie sa fie crescute in cele mai bune conditii. Este important ca ele sa nu fie stresate. Da, exista factori de stres si pentru animale si efectele stresului asupra lor nu sunt printre cele mai dorite, deoarece ele reduc din cantitatea de hrana pe care o consuma, au probleme cu eficienta digestiei si prin urmare productia de lapte scade.

Daca vrei, ca fermier sa tii cont de aceste aspecte, este bine sa tii cont de comportamentul pe care il ai. Trebuie sa te porti cu calm, sa nu folosesti bastonul cu brutalitate, sa ai rabdare cu animalele pe care le ai si sa ai un program zilnic pe care sa il respecti.

De asemenea, fermierii trebuie sa fie atenti, astfel incat mulsul sa se desfasoare in cele mai igienice conditii. Imbracamintea trebuie sa fie curata si mainile sa atinga cele mai inalte standarde de igiena. A fi fermier nu inseamna doar sa te bucuri de pe urma profitului care iti iese din vanzarea laptelui.

Trebuie sa ai pasuni, prin care sa asiguri hrana animalelor, grajduri, in care acestea sa fie adapostite, un medic veterinar care sa vina ori de cate ori se iveste o problema de sanatate la una din vacute si multe alte conditii pe care trebuie sa le indeplniesti. Asa cum am mai amintit, mulsul reprezinta o activitate care trebuie obligatoriu facuta cu aparatele speciale. Nu poti fi fermier cu acte in regula daca nu indeplinesti aceasta conditie.

Daca vrei sa-ti achizitionezi aparate de muls pentru ca nu ai, sau pentru ca cele vechi trebuie inlocuite, site-ul Mulgatoare-vaci.blogspot.com iti ofera o gama larga de produse. Mulgatorile de aici sunt la preturi convenabile si sunt o investitie care merita facuta. Comanda chiar acum un aparat de muls vacutele si te vei bucura si de un cadou util pentru ferma ta. Nu mai sta pe ganduri. Igiena este un lucru prioritar intr-o astfel de afacere.

Alte stiri actuale :

1. Cu ce bani modernizăm agricultura?
2. Afla ce e nou pe Wall-Street impreuna cu prietenii tai!
3. Anunţul ministrului Daniel Constantin pentru agricultori
4. Zăpada a relansat optimismul fermierilor pentru anul agricol 2014
5. APIA a plătit 3,4 mld. lei pentru fermieri. Ce fac aceştia cu banii

0 Shares
You May Also Like