Cum-se-intretine-snowmobilul

Cum se intretine snowmobilul?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand avem un snowmobil este important sa stim si cum sa il intretinem, nu doar cum sa mergem cu el.

Asa cum probabil unii dintre voi, deja stiu, a avea un snowmobil este o pasiune scumpa. Echipamentele, combustibilul, cazarea la munte, intretinerea si transportul pot sa va coste destul de mult.

Ca sa puteti sa economisiti timp si bani noi va prezentam cateva sfaturi elementare de care ar fi bine sa tineti cont in scopul de a intretine corespunzator un snowmobil. Unul din cele mai importante elemente pe care le are un snowmobil sunt senilele si trenul pe care acesta ruleaza.

Pentru a putea preveni sau pentru a intarzia deteriorarea lor va recomandam sa verificati alinierea senilelor in mod periodic. Senilele care nu sunt aliniate bine pot sa va afecteze si sistemul de propulsie de la snowmobil si pot sa contribuie la uzura permanenta a senilelor.

De asemenea si tensiunea de intindere din senile va trebui sa se verifice la anumite intervale pentru ca aceasta sa fie in conformitate cu cea care este recomandata in manualele de utilizare ale snowmobilului de producator.

Daca tensiunea este prea mare aceasta poate sa cauzeze o incalzire a rolelor sau a trenului de rulare si poate sa duca in cele din urma si la deteriorarea lor.

Suportul pentru role si pentru rulmentii din trenul de rulare vor trebui sa se mentina in stare foarte buna cu scopul de a facilita rularea senilei in cele mai bune conditii.

Cu toate acestea chiar si atunci cand acestea se afla in stare buna pentru unele modele de snowmobile se poate ingreuna rularea optima a senilelor de catre suportul pe care il au rolele. O solutie atat ieftina cat si rapida in aceasta situatie este sa inlocuiti suportul original pe care il au rolele cu altele de alt diametru.

Sunt si producatori renumiti de accesorii pentru snowmobile, Kimpex fiind cel mai important din lume, care au dezvoltat suporturi cu un diametru mai mare decat originalul pentru rotile din trenul de rulare si acestea sunt compatibile cu o gama mai larga de marci de snowmobile.

Daca zapada ingheata repede si opreste lubrifierea in mod corect a rolelor din trenul de rulare atunci  o buna solutie pentru o asemenea problema poate sa fie utilizarea racletelor pentru a indeparta zapada care s-a depus in zona trenului de rulare a senilelor.

Pentru bateria de la snowmobil cele mai bune redresoare pentru interetinere, incarcare si testare sunt cele inteligente de la Optimate. Acestea functioneaza automat si sunt foarte usor de utilizat.

Snowmobilele prezinta si unele avantaje fata de motociclete pentru care sunt preferate in anotimpul rece. Este complicat sa manevram o motocicleta in momentul in care tremuram din toate incheieturile.

Caldura se va pierde si cand respiram si acelasi lucru se aplica si in cazul unui snowmobil si de aceea va oferim si cateva sfaturi despre cum puteti sa conservati caldura.

Bumbacul este ideal in ceea ce priveste confortul pe canicula insa el absoarbe si pastreaza vaporii de apa pe piele si prin urmare bumbacul ud va extrage caldura si o va transfera mediului.

0 Shares
You May Also Like