Cum-se-foloseste-corect-lotiunea-solara

Cum se foloseste corect lotiunea solara?

0 Shares
0
0
0

Primul pas pentru a inlatura ridurile este sa incerci sa eviti sa mai capeti unele noi. Ridurile apar datorita radiatiilor solare si poluarii care produce radicali liberi in piele ce distrug colagenul, pielea pierzandu-si astfel elasticitatea.

De aceea o lotiune solara este extreme de importanta. O data ce ai cumprat o lotiune care sa te protejeze atat impotriva razelor UV de tip A cat si a celor de tip B, dar aceasta nu te va ajuta prea mult daca nu o folosesti correct. Urmeaza aceste instructiuni de la dr Calu.

1.    Lotiunea pentru protectie solara se utilizeaza zilnic
2.    Se aplica cu 15 – 30 min inainte de a te expune la soare. Pentru femei, crema de protectie solara poate fi aplicata sub machiaj. Foloseste cam 2 linguri pentru tot corpul.
3.    Nu uita de zolele usor de ratat precum lobul urechilor, picioarele, spatele picioarelor, chelia.
4.    Foloseste un balsam de buze cu protectie solara si reaplica-l regulat deoarece buzele se pot arde usor.
5.    Fii atent la data de expirare de pe sticla. Cremele solare isi pierd eficacitate cu timpul.
6.    Foloseste lotiuni solare oricand esti afara in timpul zilei, nu doar cand e cald si soare. Intr-o zi noroasa 80% din razele UV inca patrund prin nori, iar iarna expunerea la soare este si mai periculoasa datorita reflexiei razelor UV de pe suprafata zapezii.
7.    Lotiunea SPF nu te protejeaza 100%. Nici hainele tale nu te protejeaza 100%. Un obisnuit tricou de bumbac are un SPF 4.
8.    Stai in casa oricat de mult posibil, mai ales cand radiatiile UV sunt la nivele cele mai ridicate de la 10:00 la 16:00
9.    Foloseste ochelari de soare
10.    Foloseste palarii de paie
11.    Foloseste haine protectoare, de preferat cu UVP (rating de protectie UV) pe eticheta.  Foloste haine din materiale  inchise la culoare si tesute strans deoarece acestea ofera o protectie mai mare
12.    Foloseste o crema de protectie solara rezistenta la apa.
13.    Foloseste o crema de protectie solara cu un SPF 15 sau mai mare pentru a te proteja impotriva razelor ultraviolete de tip B.
14.    Cauta pe lista ingredientelor sa se afle unul dintre aceste ingrediente ce ofera protectie de spectru larg in special impotriva razelor ultraviolete de tip A: benzofenone (oxybenzon), sulisobenzon, salicilati, dioxid de titanium, cinnamate (octilmetil cinamate si cinoxat), ecamsule (Mexoryl SX), oxid de zinc sau avobenzone (Parsol 1789).
15.    Este important sa reaplici periodic lotiune solara mai ales daca mergi la piscina sau la mare
16.    Incearca sa eviti cremele solare cu alcool, parfum sau conservanti sau alte substante iritante precum acidul para-aminobenzoic  (PABA) sau benzefenone precum dioxibenzon, oxibenzon, sulibenzone. Folosite regulat pe o perioada ridicata de timp pot cauza reactii alergice sau iritatii ale pielii.
17.    Incearca sa folosesti creme bogate in antioxidanti topici. Acesti nutrienti lupta cu imbatranirea neutralizand radicalii liberi, moleculele instabile ce apar datorita expunerii la soare si la poluare care denatureaza colagenul. Cei mai importanti antioxidanti sunt CoQ10, vitaminele C si E si extractul din boabele de cafea.

0 Shares
You May Also Like