Cum-sa-iti-amenajezi-locuinta

Cum sa iti amenajezi locuinta?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi ne dorim ca locuinta noastra sa aiba un aspect estetic de vis, insa fiecare persoana are idei si vise diferite, astfel ca pentru fiecare dintre noi, aspectul de vis al locuintei, poate sa insemne ceva cu totul si cu totul diferit.

Mai intai de toate, pentru a avea o locuinta de vis, trebuie aleasa cu mare atentie zugraveala peretilor, pentru ca aceasta trebuie sa se asorteze perfect, atat cu parchetul din camere, cat si cu culoarea obiectelor de mobilier, dar si cu draperiile si perdelele.

Daca iti doresti sa iti personalizezi locuinta, sau sa evidentiezi un stil anume, atunci poti sa optezi pentru un tapet, care in mod evident va iesi in evidenta, si ii va oferi incaperii un aspect estetic.

Deci, putem spune faptul ca tapetul are un rol decorativ in orice amenajare, pentru ca odata aplicat pe un perete din incapere, acesta poate sa schimbe total spatiul incaperii, sau deasemenea poate sa aduca o pata de culoare, asta in cazul in care se folosesc tot felul de combinatii de culori pastelate, sau cand se opteaza pentru culori calde.

Tapetul poate deasemenea sa fie utilizat pentru a scoate in evidenta anumite obiecte de mobilier. Cel mai mult se foloseste tapetul de vinil, care se poate aplica foarte usor pe perete, si care pe langa faptul ca este super lavabil, mai are si o tesatura groasa.

In ceea ce priveste tipurile de tapet, trebuie mentionat faptul ca exista doua categorii de tapet, care au o suprafata imprimata, si deasemenea care au textura in relief, care poate sa fie vopsita. Deasemenea se poate adauga o alta impartire, intre tapetele de tip lavabil, si tapetele de tip non-lavabil.

Trebuie avuta o foarte mare grija de tapetele care nu se pot spala, mai ales in timpul aplicarii, pentru ca ele sa nu fie patate cu adezivi de lipire, pentru ca in acest caz, scoaterea petelor va fi extrem de dificila.

Tapetul lavabil este mai rezistent la pete si la apa, deoarece el este acoperit cu un strat transaprent protector, care permite utilizarea detergentilor usori.

Atunci cand ai de gand sa iti alegi tapetul, trebuie sa tii cont si de incaperea pe care alegi sa o decorezi cu un astfel de accesoriu. In cazul in care incaperea este una mica, ar fi de preferat sa alegi tapeturi cu imprimeuri de mari dimensiuni, pentru ca astfel se va aglomera spatiul vizual.

Ei bine, cu siguranta tapetul il vei alege si in functie de culoarea si de modelul perdelelor si al draperiilor pe care le-ai ales pentru ferestrele locuintei.

In ceea ce priveste perdelele si draperiile, vei putea alege astfel de accesorii care sa se incadreze in stilul clasic, sau deasemenea vei putea sa optezi pentru perdele si draperii care sa se incadreze cu usurinta in stilul modern.

Deasemenea, va trebui sa iti alegi si covorul cu mare atentie, pentru ca acesta trebuie sa se asorteze perfect, atat cu mobila din casa, cat si cu zugraveala peretilor, cu culoarea perdelelor, si chiar si cu tapetul ales.

Asadar, daca vei tine cont de aceste aspecte, cu siguranta iti vei amenaja locuinta intr-un mod impecabil.

0 Shares
You May Also Like