Cum să alegi echipamentul pentru ski de tură

Cum să alegi echipamentul pentru ski de tură?

0 Shares
0
0
0

Sosirea sezonului de iarnă vine cu bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Aventurile de pe pârtie, distracția petrecută alături de cei dragi și panorama superbă a muntelui sunt doar câteva aspecte care îi încântă pe cei pasionați.

În ultimii ani, schiul de tură a prins teren chiar și în România. Pentru acest tip de schi este nevoie de un echipament special, întrucât acest sport de iarnă are cerințe diferite față de schiul aplin.

Schiul de tură este o activitate schi care are loc în afara pârtiei și constă în deplasarea pe schiuri atât la urcare, cât și la coborâre.

Pentru a alege un echipament adecvat, este necesar să fii atent la diverse detalii, iar acest articol îți va prezenta trei aspecte pe care să le ai în vedere.

  1. Perechea de schiuri

Spre deosebire de schiurile alpine, o pereche de schiuri de tură este ușoară. Pentru cei ce abia încep această activitate, este recomandat să apeleze la un magazin de specialitate, unde pot primi sfaturi de la un expert. Alegerea unei perechi de schiuri de tură are mai mulți factori în vedere, precum înălțime, greutate, nivel de experiență, dar și alte aspecte. De asemenea, un specialist vă va îndruma și spre alegerea unor legături potrivite pentru schiurile achiziționate.

Legăturile de tură sunt diferite față de cele pentru schiuri alpine, întrucât permit eliberarea călcâiului la urcare.

  1. Clăparii de tură

Alegerea perechii de clapari de tura nu ar trebui să aducă dificultăți pentru tine. Aceștia vin cu un sistem de blocare care îi menține rigizi în timpul coborârii, dar în timpul mersului încheietura este eliberată. Talpa este confecționată din cauciuc, pentru a oferi flexibilitate în drumeție și cățărare. De asemenea, clăparii de tură se pot folosi împreună atât cu legături simple, cât și cu legături cu prindere în puncte.

  1. Bețele și îmbrăcămintea

În cazul schiului de tură, se pot folosi bețele telescopice, dar și cele formate dintr-o singură bucată. Atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, ar trebui să alegi materiale de calitate înaltă. În principiu, este recomandat să optezi pentru materiale cu nivel înalt de impermeabilitate și respirabilitate. De asemenea, trebuie să ai în vedere alegerea unui strat de bază corespunzător, confecționat din materiale sintetice – acestea ajută la eliminarea transpirației. Iar atunci când ne referim la strat intermediar, materialul ideal este polarul, pentru a menține căldura optimă a corpului.

Acum că ai înțeles care sunt cele mai importante aspecte când vine vorba de schiul de tură și pregătirea pentru acest tip de activitate, ești gata pentru aventură! Alege o stațiune pe placul tău și asigură-te că ai în bagaj toate lucrurile de care ai nevoie. Astfel, te vei bucura pe deplin de experiența plăcută alături de cei dragi ție.

 

0 Shares
You May Also Like