Cum protejez datele online?

0 Shares
0
0
0

Sa-ti protejezi telefonul de factorii fizici care-l pot afecta, nu e greu. Sa-ti protejezi insa datele cand folosesti mediul online este foarte greu. Inainte insa de a vorbi de cum iti poti proteja datele online, vorbim de cum iti poti proteja telefonul de eventualele socuri. Daca ai iPhone, poti cumpara huse iPhone, daca ai Samsung, poti cumpara huse Samsung.

De ce recomandam huse iPhone, Samsung, Nokia etc.? Pentru ca acestea protejeaza mai ales ecranul telefonului cand acesta este scapat din mana. Aceste huse pot fi cumparate de pe MagazinGsm.ro.

Revenim acum la protectia online a datelor. Protectia datelor online este extrem de dificila. Zilnic intram pe o multime de site-uri si ne facem o multime de conturi. Trebuie sa ai in vedere anumite actiuni care ti-ar putea proteja datele in mediul online.

  • Nu trece data nasterii completa

Daca te intereseaza ce varsta are o anumita persoana, in general e simplu. Intri pe retelele de socializare si acolo vezi ce te intereseaza. Unii insa sunt mai inteligenti si nu-si trec anul nasterii, ceea ce e foarte bine. Specialistii recomanda ascunderea anului nasterii pentru a preveni furtul de informatii.

  • Foloseste nume de utilizatori si parole diferite

Incearca sa nu folosesti pe toate site-urile acelasi nume de utilizator si mai ales aceeasi parola. Procedand astfel, „pofilul tau digital” va fi facut mai usor, ceea ce nu e deloc indicat.

  • Verifica ce date personale ai online

Informatiile de pe o multime de site-uri pot fi vandute fara a se cere acordul tau. Ne referim la informatiile care sunt legate de tine, de contul pe care il ai. Verifica pe ce site-uri de acest gen esti si mai bine sterge-ti toate datele.

  • Inchide-ti conturile vechi

Cu siguranta ai o multime de conturi pe o multime de site-uri. Pe multe dintre acestea nu le mai frecventezi poate de ani de zile. Ia in considerare faptul ca aceste conturi ar putea fi facute de ani de zile, iar tu in acea perioada nu te ingrijorai de faptul ca anumite lucruri legate de tine sunt publice. Daca verifici insa conturile pe care le ai pe site-urile pe care nu le frecventezi de ani de zile, cu siguranta vei gasi informatii pe care nu le vei publice. Asadar, sterge cat mai rapid astfel de conturi.

  • Securizeaza-ti bine contul

Retelele de socializare au disponibile setari speciale pentru securitate. Daca iti configurezi contul in mod responsabil, furtul de informatii ar fi mai greu.

  • Blocheaza cookie-urile din browserul web

In cazul in care nu stiai, navigand pe tot felul de site-uri colectezi o multime de informatii. Blocand cookie-urile, o parte din informatii nu vor fi colectate, ceea ce e bine pentru seuritatea ta online.

Tine cont de aceste aspecte si navigheaza in siguranta. Suntem tentati sa intram pe tot felul de site-uri, mai ales avand in vedere faptul ca datorita smartphone-urilor acest lucru este foarte simplu si rapid. Bucura-te navigand in siguranta si fii putin mai rezervat/a in mediul online, deoarece e mai bine pentru siguranta ta reala.

 

0 Shares
You May Also Like