Cum-ne-imbogatim-cunostintele-de-limba-engleza

Cum ne imbogatim cunostintele de limba engleza?

0 Shares
0
0
0

Deoarece limba engleza este la fel de necesara cum sunt si aptitudinile de utilizare a unui calculator merita sa investiti atat bani cat si timp in invatarea ei, fiind o limba de circulatie internationala. De asemenea este bine sa faceti tot posibilul sa va perfectionati cunostintele si abilitatile lingivistice.

In tara noastra limba engleza este predata de foarte mult timp in scoli dar, din nefericire dupa ceritficarea oficiala a aptitudinilor lingvistice sunt foarte putini tineri care stapanesc suficient de bine engleza pentru a se descurca macar la nivel conversational, fara sa mai vorbim de situatii in care engleza este necesara pentru a desfasura o activitate profesionala.

De aceea este indicat sa urmati cursuri engleza pentru a va perfectiona aptitudinile de comunicare orala sau scrisa in aceasta limba.

Ne dam seama cat de mult pieredem atunci cand nu cunoastem o limba de circulatie internationala in momentul in care ne prezentam la un interviu la care o astfel de limba este o cerinta si din acest moment incercam sa remediem lucrurile in acest sens si devenim brusc dispusi sa investim in cursuri suplimentare pentru limba engleza.

Atunci cand reluati contactul cu o limba pe care ati studiat-o la scoala ar trebui sa cititi cat mai multe texte in aceasta limba din domenii cat mai diverse dar fata de care aveti un interes. Acesta este un prim pas pe care il fac si profesorii de limba engleza atunci cand incep activitatea cu elevii. Va recomandam sa cititi cat mai mult indiferent ca este vorba de articole din sport, articole din reviste mondene sau din diverse texte literare.

Cand nu se afla nimeni in jur puteti citi chiar cu voce tare si astfel veti avea posibilitatea de a va exersa si pronuntia care poate sa se fi deformata  odata cu trecerea timpului.

Un alt pas pentru a relua contactul cu o limba straina este sa intelegeti limba in cauza si sa faceti demersuri in acest sens si acest lucru se face cel mai usor vizionand filme documnetare sau artistice in care se vorbeste limba standard, fara alterari cauzate de pronuntii locale sau de diverse dialecte.

Programele de stiri difuzate in limba engleza si documentarele care sunt difuzate la televicor va vor permite sa va dezvoltati abilitatea de a intelege limba engleza in special daca utilizati si un carnetel in care sa va luati notite si sa treceti repede cuvintele sau expresiile pe care nu le intelegeti.

Daca nu reusim sa scriem corect mai tarziu vom putea intreba un vorbitor de limba engleza mai priceput decat noi sau putem cauta in dictionar, desi in multe cazuri vizionand cat mai multe difuzari in engleza vom ajunge sa intelegm sansul cuvintelor chiar din context.

Pentru limba engleza pronuntia este una dintre cele mai mari obstacole in care, in afara de persoanele inzestrate, cele mai multe persoane se lovesc de situatia in care au nevoie sa utilizeze diverse unelte de lucru existente pe internet sau CD-uri si DVD-uri care sa ajute la invatarea corecta a pronuntiei in special cand cuvintele au si mici modificari de pronuntie in functie de situatii diferite de comunicare.

0 Shares
You May Also Like