Cum identificam accesoriile de conectare Lightning contrafacute?

Cum identificam accesoriile de conectare Lightning contrafacute?

0 Shares
0
0
0

Cablu usb iPhone este cel mai raspandit dintre cablurile de date sau de descarcare, iPhone fiind un gadget care se bazeaza pe acestea. Dar la achizitionarea unor asemenea cabluri usb trebuie sa verificam daca acestea sunt originale sau contrafacute.

Dar cum putem identifica accesoriile de conectare Lightning contrafacute sau necertificate? Apple recomanda utilizarea exclusiva a accesoriilor certificate de Apple cu sigla “Made for iPhone/iPod/iPad”.

Daca utilizezi un accesoriu Lightning care este contrafacut sau necertificat, pot sa apara foarte multe probleme. In primul rand, dispozitivul iOS se defecteaza, in al doilea rand, cablurile usb pot fi deteriorate cu foarte mare usurinta, in al treilea rand, capatul conectorului cade, devine foarte fierbinte sau nu se potriveste perfect cu portul dispozitivului, in al patrulea rand, nu reusiti sa sincronizati sau sa incarcati dispozitivul. Este foarte important sa comparati ce este scris pe ambalaj cu ceea ce este scris pe cablu.

Pentru a identifica accesoriile si cablurile contrafacute sau necertificate trebuie mai intai sa examinati cu mare atentie ambalajul accesoriului si acesoriul propriu-zis. Poti utiliza conectorul de tip lightning, conectorul usb si totodata gravurile cu laser pentru a identifica accesoriile contrafacute sau necertificate.

Iata cateva exemple de conectori lightning pentru cabluri lightning-USB.

• Cablu lightning USB marca Apple. Acesta este dintr-o singura bucata, neted si are contacte rotunjite si netede. Latimea si lungimea elementului de etansare Apple sunt uniforme, avand o insertie gri sau metalica pe placuta frontala.

• Cablu lightning USB contrafacut sau necertificat este fabricat din mai multe bucati, finisajul brut sau neuniform, contactele sunt in unghi drept si cu o suprafata neuniforma.

• Cablu lightning USB, capatul cu conector USB.

• Cablu lightning USB marca Apple. Elementele de blocare de pe carcasa USB sunt
trapezoidale si sunt distantate egal de margine, contactele USB sunt placate cu aur, suprafata USB este neteda si uniforma, suprafata izolatorului pentru conexiunea USB este uniforma si plata.

• Cablu lightning USB contrafacut. Acesta are elementele de blocare de pe carcasa USB in unghiuri drepte, elementele de blocare sunt distantate neuniform, contactele USB sunt placate cu argint, iar suprafata USB este bruta sau zgrunturoasa. Suprafata carcasei USB are un opritor sau o adancitura de retinere, iar izolatorul pentru conectorul USB are crestaturi sau zimti.

• Adaptorul lightning cu 30 de pini marca Apple original are o pictograma de pe conector gravata cu laser si este clara. Conexiunea dintre corpul adaptorului si conectorul lightning este la acelasi nivel.
• Adaptorul lightning cu 30 de pini contrafacut are gravura cu laser neclara sau lipsa, iar elementul de trecere sau adancitura este mare intre corpul adaptorului si conectorul lightning.

• Adaptorul Lightning micro USB marca Apple are un simbol USB gravat cu laser, iar conexiunea dintre corpul adaptorului si conectorul lightning este practic la acelasi nivel.

• Adaptorul lightning micro USB contrafacut are un simbol USB in relief sau lipsa. Acelasi adaptor contrafacut se remarca printr-un element de trecere sau adancitura mare intre adaptorul si conectorul lightning. Exista si numeroase diferente de aspect la conectorul lightning.

Toate cablurile usb de la iPhone sunt foarte usor de recunoscut, deci nu aveti de ce sa va faceti griji ca ati fost pacaliti.

0 Shares
You May Also Like