Cum functioneaza un incarcator de telefon

Cum functioneaza un incarcator de telefon?

1 Shares
0
0
1

Daca discutam despre diferite tipuri de incarcatoare de telefon, trebuie sa stim si modalitatea acestora de a incarca, de aceea in continuare va oferim detalii despre incarcator telefon, dupa tipul incarcatorului in functie de unde in incarcati, adica la priza, sau in masina sau printr-o baterie externa, sau dupa tipul si numarul mufelor sau cablurilor, etc.

Veti avea nevoie de doua porturi USB pentru incarcarea simultana a unui telefon si a unei tablete si trei tipuri de cabluri, micro USB, Apple Lightning si USB Type-C. Dupa puterea maxima per port, este recomandat un port care sa incarcae un telefon mobil la 5V si sa fie compatibil Quick Charge.

Exista incarcatoare wireless care folosesc principiul inductantei magnetice pentru incarcarea fara fire, dar nu functioneaza decat la distanta foarte mica, si nu poate incarca decat bateriile foarte mici. Incarcatoarele solare sunt si ele in studiu, pentru ca deocamdata desi se doreste sa se foloseasca energia gratuita a soarelui, au timpi de incarcare prea mari, si ar fi practici doar in zone indepartate de civilizatie.

Alte incarcatoare se incarca direct prin PC sau prin cablu, adica se incarca prin cablu direct la unul dintre porturile USB ale telefonului sau laptopului.

In privinta conectorilor USB sunt trei tipuri de conectori: port USB standard downstream, port USB downstream cu incarcare si port USB dedicat incarcarii. Portul USB standard downstream este tipul cel mai des intalnit, care furnizeaza 2.5W pe USB 1.0 si 2.0 (500mA la 5V) sau 4.5W pe USB 3.0 (900mA la 5V), portul USB downstream cu incarcare include si un circuit mai serios de incarcare, pe langa functia de transfer de date cu o puterea maxima de 7.5W (1.5A la 5V).

Portul USB dedicat incarcarii sunt doar pe incarcatoarele de priza, pentru ca transfera doar curent, nu si date, deci nu vei gasi un astfel de port in calculator.

In cazul in care va ganditi la porturi care sa alimenteze telefonul sau tableta cand este inchis computerul, doar anumite porturi de pe desktop sau laptop pot face aceasta, porturile numindu-se Sleep and Charge, Always ON. Sunt colorate diferit si cu un simbol fulger, alaturi de simbolul standard USB cu care sunt compatibile.

Desigur, importanta incarcatoarelor de telefon este foarte mare in prezent nu exista alte modalitati de auto-incarcare, de aceea producatorii se implica in tot felul de masuri prin care cauta noi si noi solutii, prin care sa satisfaca nevoile clientilor si posesorilor de telefoane mobile, care nu isi doresc sa aiba un telefon descarcat, pentru ca acest lucru il face nefunctional, daca este telefon mobil trebuie sa fie functional mereu, dar trebuie asigurata si incarcarea dispozitivului, la fel si in cazul altor gadgeturi, de tipul tabletelor, care mai ales cand sunt folosite in deplasare, in miscare, in masini, trebuie sa fie folosite incarcate, deci sa existe un incarcator in oricare dintre situatii.

De aceea, piata incarcatoarelor de telefon este in plina expansiune, furnizand modele si solutii dintre cele mai noi pentru ca posesorii de gadgeturi sa le poata folosi permanent.

1 Shares
You May Also Like