Cum evolueaza piata imobiliara din Cluj in 2017?

0 Shares
0
0
0

Un oras fara indoiala in plina evolutie este Clujul, in cadrul acestuia preturile chiriilor crescand de la o zi la alta si la fel si cerintele pietei. Se pare ca vorbim despre orasul ce conduce la momentul de fata piata imobiliara, acesta inregistrand preturile cele mai crescute in 2017. Spre deosebire de anul incheiat, acum s-a sesizat o diferenta de pana la 10 procente, deloc de neglijat.

Cu lejeritate un metru patrat util depaseste pretul de 1000 euro, desigur asta depinde in functie de cartier. In ceea ce priveste spatiile imobiliare ce fac parte din categoria de lux, acestea se invart undeva in jurul sumei de 2.000 – 2.500 euro pentru un metru patrat.

Sursa a acestor date este portalul compariimobiliare.ro, ce pune la dispozitia publicului larg date si statistici actualizate si corecte cu privire la costurile caselor si a apartamentelor, respectiv a unor garsoniere de inchiriat sau de vanzare, la nivelul intregii tari.

Asadar, in cadrul paginii mentionate cei interesati gasesc oferte mai mult sau mai putin convenabile, dupa posibilitatea fiecaruia. Avantajul este ca fiecare le poate raporta la statisticile prezente tot pe site pentru a avea siguranta ca media preturilor valabila are vreo legatura cu oferta fata de care manifesta interes.

Dintre cei care vor sa faca o investitie, indiferent daca este vorba despre apartamente de vanzare, garsoniere de inchiriat etc. procentul celor care stiu ca ar presupune un efort deosebit financiar ar trebui sa ia deja masuri in acest sens pentru ca se pare ca sansele ca preturile sa creasca sunt destul de mari.

Circa 4.200 locuinte sunt pregatite in Cluj pentru livrare, deci fiecare poate face calculele. Trebuie avut in vedere si faptul ca multi cumpara chiar cand imobilele sunt in stadiu de proiect, mai ales in cazul segmentului de market de mijloc.

In afara de marele procent de proiecte in desfasurare, sunt si proiecte blocate si asta pentru ca exista un trafic alarmant in zonele in care se presupune construirea lor.

Care este motivul pentru care imobilele din Cluj devin tot mai scumpe?

Poate ca multi dintre cei aflati in cautarea unui apartament sau garsoniera pentru cumparare sau inchiriere in acest oras se intreaba de ce cresc atat de mult preturile. La o scurta analiza a diverselor anunturi imobiliare Cluj, se deduce faptul ca si conditiile de trai s-au imbunatatit considerabil. Si dezvoltarea economica a orasului este un factor deciziv in ceea ce priveste preturile.

De asemenea, alti factori ce influenteaza costurile de inchiriere a imobilelor constau in cererile de pe piata IT, mereu in crestere. Pentru ca in Cluj se afla unul dintre cele mai importante centre din tara, specialistii in domeniu sunt atrasi aici.

Luand in considerare toate cele mentionate, oricine poate intelege motivele pentru care un apartament sau o garsoniera in Cluj se inchiriaza cu tot mai multi bani si sumele aferente vor continua sa creasca.

Spre exemplu, valorile totale pentru acest sector inregistrate in 2016 ating cifra de 287 milioane euro. Imobilele oferite spre chirie au vizat suprafete cuprinse intre 33 si 55 metri patrati. Chiar daca unora le vine greu sa creada,  peste 77% din tranzactii au fost platite cu cash.

0 Shares
You May Also Like