Cel mai bun aspirator – discutii despre filtre, accesorii si pret

0 Shares
0
0
0

Cel mai bun aspirator Filtrele

Poate cel mai important aspect legat de un aspirator este cel legat de numarul si tipul filtrelor sale. Cand aspira murdaria si praful aspiratorul ridica praful in particule mici, care pot afecta negativ sanatatea persoanelor din spatiul respectiv. Acest lucru este important mai ales in cazul persoanelor predispuse la alergii. Exista filtre care reduc la maxim numarul de particule de praf emise in aer.

In cazul aspiratoarelor moderne, filtrele sunt fabricate din hartie, tesatura, carbune, apa sau materiale sintetice (de exemplu Filtrele HEPA). Prin combinatia de curatare mecanica si apa se capteaza 99.998% parcile de praf mai mari de 0.3 microni.

Desigur, numarul de filtre aproape intotdeauna afecteaza pretul unui aspirator. 2-3 filtre in plus va vor costa 100 – 300 lei. Un filtru de apa indeparteaza mai bine praful fin prin umezirea si ingreuntarea particulelor de praf. Un aspirator cu un astfel de filtri permite de asemenea aromatizarea incaperii asa cum va doriti.

Aspiratoarele cu ciclon par sa fie cele mai la moda in prezent. Acesta nu este prevazut cu pungi de unica folosinta – datorita fluxului de aer turnionar, tot praful se acumuleaza in rezervorul de plastic care este transparent pentru un efect si mai intersant.

Dar teoretic, un aspirator cu ciclon nu poate opri mai mult de 96% din particulele de praf. De aceea, aspiratoarele avansate au filtre de carbune suplimentar sau HEPA. Cele cu filtre HEPA sunt fabricate dintr-un material poros special pe baza de fibra de sticla. Datorita multitudinii porilor minusculi sunt captate particule de praf de pana la 0.3 microni. Dezavantajul filtrelor HEPA este pretul.

In afara de aspiratoarele cu ciclon mai exista o categorie de aspiratoare ultra moderne, inovatoare si anume cele cu generator de abur. Un astfel de aspirator poate dezinfecta orice suprafata, elimina mucegaiul, insectele si acarienii. Toate acestea sunt aspirate impreuna cu alergeni si praf direct in rezervorul de apa.

Generatorul de aburi intr-un aspirator permite de asemenea dezinfectarea si curatarea covoarelor, sticlei, tapiteriei, perdelelor, suprafetei interioare si exterioare a aragazului si a cuptorului, a chiuvetelor de otel, toaletelor, robinetelor (decalcifiere), suflarea prafului de pe lampi precum si revigorarea aerului din camera (aromatizare). Curatarea covoarelor cu aburi este mai eficienta decat utilizarea unui aspirator cu curatare umeda.

Filtrele electrostatice de curatare fina opresc de la 80 pana la 99,9% particule de praf, de 0.3 microni. Daca va permiteti alegeti un aspiratorul cu filtre bactericide suplimentare.

Cel mai bun aspirator – Accesorii incluse

Accesoriile sunt importante nu doar in ceea ce priveste usurinta utilizarii, ci si complexitatea procesului de curatare. Tevile telescopice cu lungime reglabila sunt mai usor de utilizat. Tuburile metalice sunt mai rezistente si mai durabile decat cele din plastic.

Un al detaliu util este prezanta butonului de pornire direct pe manerul tevii sau drept pedala ca sa fie apasat cu piciorul, sa nu va aplecati de fiecare data. La fel sunt de mare ajutor controlul electronic al puterii si afisarea gradului de umplere a sacului sau a rezervorului.

In general exista un set standard de duze inclus in pret pentru suprafete netede, covoare si alte lucruri. Astfel puteti sa va uitati dupa o perie turbo care este o duza cu o rola, rotita de fluxul de aer, ce colecteaza scame si par de animale de companie de pe diferite suprafete.

Cel mai bun aspirator – Pretul

Pretul nu reflexta intotdeauna calitatea produsului, iar acest lucru este valabil si in cazul aspiratoarelor. Depinde de marca, caracteristici tehnice si economice, de cat de usor se poate manevra. Pretul aspiratoarelor de aceeasi marca poate diferi in functie de caracteristici, design si data de lansare (aspiratoarele recent aparute pe piata au preturi mai ridicate si incearca sa vina de obicei cu o noutate sau o caracteristica diferita).

Desigur, astfel de modele performante “ultimele aparitii” sunt mai scumpe decat toate modelele existente pe piata. Alegeti un aspirator de la un producator de renume, in a carui calitate aveti incredere.

0 Shares
You May Also Like