Cel mai avantajos material de constructii

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste subiectul materialelor de constructie folosite in ridicarea unei case, cel mai recomandat si important material este, fara nicio indoiala, caramida. Daca va intrebati de ce anume caramida este cel mai recomandat si important si nu orice alt material, va vom oferi in continuare cinci argumente, desi in fapt exista foarte multe argumente pentru acest lucru.

Primul ar fi faptul ca, spre deosebire de alte materiale de constructie, caramida este fabricata din materiale naturale care se regasesc in stare naturala pe pamant, mai precis argila. Pentru a se obtine rezistenta bine-cunoscuta a caramizii, argila este arsa intr-un cuptor la o temperatura foarte mare peste opt sute de grade celsius.

Al doilea argument este faptul ca in comparatie cu alte materiale, cum ar fi de exemplu lemnul, caramida este deosebit de rezistenta in timp. Este utilizata in constructii de mii de ani, a devenit cu foarte mare usurinta materialul de constructie preferat pentru ridicarea caselor, iar in prezent prin intermediul unor standarde foarte riguroase de fabricate, rezulta un produs final al caramizii mult mai rezistent decat cele folosite in perioada antica, caramizi care, paradoxal, inca mai rezista.

Al treila argument pentru care caramida este un material de constructie recomandat pentru ridicarea unei case este accesibilitatea acesteia. Aproape orice depozit sau magazin fie el online/ offline de materiale de constructii, iti poate oferi caramizi, si in acelasi timp cand te decizi asupra unui magazin pentru a cumpara caramizi pentru ridicarea casei, decizi pentru aproximativ cinci procente din costul total al investitiei pentru ridicarea casei.

Al patrulea argument este eficienta energetica a caramizii in mod natural, ceea ce inseamna ca nu trebuie tratata suplimentar pentru a avea proprietati termice, cum este cazul altor materiale de constructie. Masa termica a caramizii este naturala, si reprezinta capacitatea unui material greu de a retine si elibera pe o perioada lunga de timp caldura.

De aici si avantajul blocurilor de apartamente construite din caramida, care sunt mai avantajoasa din punct de vedere termic, adica platesti mai putin pentru factura de la caldura. Totodata observam si dezavantajul construirii unui bloc de apartamente dintr-un material cu o masa termica scazuta, cum ar fi betonul armat.

In plus, pe perioada lunilor de vara cand vine canicula, o locuinta construita din caramida va fi mult mai racoroasa pe parcursul zilei decat orice alt bloc construit din alte materiale de constructii, iar pe perioada iernii caramida pastreaza caldura din casa si o elibereaza pe o perioada indelungata in interiorul camerelor. In privina masei termice niciun alt material nu ajunge la performanta caramizii, iar acest fapt este cunoscut de foarte multe sute de ani.

Ultimul argument este faptul ca acest material este foarte biologic ceea ce inseamna ca dupa utilizare caramida poate fi reciclata si folosita in nenumarate modalitati.

0 Shares
You May Also Like