Ce trebuie sa stiti cand trebuie sa alegeti un picamer?

Ce trebuie sa stiti cand trebuie sa alegeti un picamer?

0 Shares
0
0
0

Picamerul sau ciocanul rotopercutor poate se foloseste pentru gaurirea betonului, a asfaltului, a zidariei, asa ca in cazul in care aveti nevoie de o asemenea unealta, puteti opta pentru un picamer de inchiriat, si puteti alege o asemenea unealta profesionala de la Bosch de exemplu pentru a va desfasura activitatea.

Este indicat sa inchiriati un picamer (ciocan rotopercutor), pentru ca dupa ce veti termina lucrarea, veti putea sa il predati.

Inainte de a selecta cel mai bun ciocan rotativ pentru gaurirea in beton si / sau zidarie, determinati diametrul orificiilor de gaurit. Diametrul gaurilor va dicta tipul de ciocan rotativ si sistemul de interfata bit / instrument pe care va trebui sa il selectati.

Fiecare instrument are propriul sau domeniu de foraj optim. Prin identificarea celor mai bune accesorii de gaurit cu ciocan rotativ cu intervale optimale corelate cu dimensiunile gaurilor necesare, puteti lua o decizie mult mai buna cu privire la dimensiunea instrumentului de care veti avea nevoie pentru a va face treaba.

Cel mai bun ciocan rotativ va oferi cele mai multe versatilitati

Prin selectarea celui mai bun ciocan rotativ conceput pentru a fora gauri rapide, precise, va fi aproape garantata performanta eficienta. Desi functionarea ciocanului in modul de gaurire rotativa, in cadrul intervalelor de mai jos, va oferi cele mai bune rezultate, fiecare ciocan include si flexibilitatea de a fora gaurile mai mari.

Sistemul de interfata pentru biti / scule este alcatuit din componentele interne ale instrumentului care tine biti in loc si transfera energia de la motorul electric si mecanismul de angrenare la bit.

Cele mai multe ciocane pentru sarcini rotative de foraj utilizeaza unul din cele trei sisteme: SDS-plus®, SDS-max® sau spline. Spline este un sistem de retinere care a fost folosit de mai multi ani, dar este inlocuit treptat de sistemul SDS-maxa, inventat de Bosch. La fel cum doctorii au specialitati, fiecare sistem de stocare a bitilor functioneaza cel mai eficient si cu precizie intr-un interval definit. Pentru fiecare sistem aceste intervale sunt:

  • SDS-plus: 3/16 “- 3/4”
  • SDS-max: 1/2 “- 1-3 / 4”
  • Spline: 3/8 “- 1-3 / 8”

Chiar daca este posibila forarea rotativa intermitenta la capacitatea completa a forajului, este intotdeauna mai bine sa optati pentru urmatorul ciocan rotativ mai mare daca orice serie de gaurire necesita gauri mai mari. Ca orice alt instrument sau masina, si un picamer se poate defecta impingandu-l in mod constant la extrem. De asemenea, este important sa selectati un instrument cu functii corecte. Picamerele de la Bosch (SDS-plus) ofera trei moduri de functionare: gaurirea prin ciocane, numai gaurirea si cioplirea. Diversele picamere combinate ofera in mod obisnuit doua moduri: gaurirea ciocanului si ciocanirea numai.

Cel mai bun ciocan rotativ necesita cei mai buni biti

Cand vine vorba de picamere folosite pentru foraj rotativ, cel mai bine este sa va ganditi la ciocane ca la un sistem. Cu toate imbunatatirile existente in sculele electrice in ultimii ani, tehnologia bitului de carbura a ajutat la obtinerea unei eficiente mult mai mari.

0 Shares
You May Also Like