Ce_trebuie_sa_stim_despre_raspunderea_civila_in_caz_de_accident

Ce trebuie sa stim despre raspunderea civila in caz de accident?

0 Shares
0
0
0

Cei care suntem soferi stim foarte bine ca asigurarea auto este obligatorie si cu totii ne dorim sa putem achizitiona cel mai ieftin rca. Dar oare cum putem face acest lucru? Rcaautoieftin.ro este unul dintre cele mai bune site-uri pe care puteti gasi informatii cu privire la cele mai ieftine polite de asigurare.

In cele ce urmeaza vom discuta putin despre ce trebuie sa stim in legatura cu raspunderea civila in caz de accident.

Raspunderea civila in cazul unui accident de masina se refera la responsabilitatea pe care trebuie sa ne-o asumam atunci cand un astfel de eveniment nefericit se petrece. Raspunderea civila reprezinta, totodata, si un tip de asigurare pe care o putem achizitiona in majoritatea tarilor de glob si care ne ajuta sa oferim despagubiri celorlalte parti implicate in accidentul pe care noi l-am produs.

In cele mai multe cazuri in care noi suntem cei care am provocat accidentul, tot noi suntem si cei responsabili pentru costurile pe care le implica acesta. Aceste costuri implica daunele materiale (inlcusiv masinile celorlalti) si tratamentele pe care trebuie sa le primeasca persoanele ranite in accident. Atunci cand avem o asigurare de raspundere civila pentru accidente, putem spune ca avem un fel de armura care ne protejeaza de plata tuturor acestor costuri, responsabilitatea cazand pe umerii companiei de asigurari.

In multe state din Statele Unite ale Americii, ca de altfel si la noi, atunci cand conducem un automobil trebuie sa avem o asigurare de raspundere civila. Suma pe care trebuie sa o platim si care acopera anumite daune variaza de la companie la companie si implica mai multi factori. Daca dorim sa cumparam o masina folosind un credit, trebuie sa stim ca avem nevoie de un pachet de asigurare care sa includa atat asigurarea de coliziune cat si cea multilaterala. Majoritatea conducatorilor auto vad asigurarea de raspundere civila impotriva accidentelor drept un mijloc de protejare a investitiilor curente sau viitoare.

In legatura cu asigurarea de raspundere civila trebuie sa intelegem, insa, un lucru. Este putin probabil ca o astfel de asigurare sa poata oferi o protectie completa pentru bunurile noastre. Suma pe care o acopera compania de asigurari depinde in mare masura de cat de multa acoperire dorim sa avem. Daca, de exemplu, avem o asigurare de 5000 de lei, compania de asigurari ar trebui sa acopere daunele pana la aceasta suma (cel putin in teorie). In cazul in care pagubele depasesc aceasta suma, vom fi responsabili pentru orice daune suplimentare, iar persoanele ranite in accident ne pot trage la raspundere in fata instantei. Daca avem o masina foarte scumpa, ar trebui ca si suma platita pentru asigurare sa fie direct proportionala cu valoarea masinii pentru a nu suferi pierderi in cazul unui accident.

Este important de stiut si faptul ca raspunderea in caz de accident, dincolo de acoperirea oferita de asigurare, se poate intinde numai pana la nivelul veniturilor fiecaruia.

Pentru mai multe detalii cu privire la cum sa achizitionati cel mai ieftin rca accesati www.rcaautoieftin.ro.

0 Shares
You May Also Like