Ce trebuie sa stii inainte de a pleca in vacanta in Maroc?

Ce trebuie sa stii inainte de a pleca in vacanta in Maroc?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care intentionezi sa vizitezi o tara de pe continentul African, cu siguranta ar trebui sa iti indrepti atentia spre mai intai de toate spre Maroc, una dintre cele mai frumoase si mai interesante tari de pe acest continent.

Pentru a pleca intr-o excrursie in aceasta tara, ai putea sa vizitezi de exemplu pagina web a celor de la Oxigen Tour, pentru a te informa cu privire la conditiile de zbor, la rezervari pentru bilete de avion, si la alte detalii.

Ei bine, mai intai de toate, trebuie sa stii ca nu exista zbor direct intre Romania si Maroc, asa ca va trebui sa cauti cele mai bune variante pentru zbor. Vei putea zbura de la Bucuresti la Madrid, iar de la Madrid la Marrakech.

La intoarcere ai putea sa urmezi un alt traseu, si anume Marrakech – Milano – Bucuresti, iar astfel vei putea sa vizitezi atat aeroportul din Milano, cat si aeroportul din Madrid, calatorind spre Maroc.

Indicat ar fi ca sa pleci intr-o astfel de excrursie cu o agentie de turism. In caz contrar, ar trebui sa iti rezervi din timp cazarea, iar indicat ar fi dupa spusele celor care au vizitat acest stat African, sa iti indrepti atentia spre un riad (o casa traditionala marocana), pentru a te bucura de ospitalitatea localnicilor.

Un amanunt foarte interesant de care va trebui sa tii cont, este acela ca pasaportul este obligatoriu sa fie valabil cel putin inca o jumatate de an, de la data intoarcerii din calatoria din Maroc.

Deasemenea, trebuie sa stii ca atat atunci cand intrii in tara, cat si cand parasesti tara, trebuie sa completezi o fisa care sa iti cuprinda datele personale, nationalitatea, ocupatia, numarul de pasaport, adresa la care vei fi cazat in Maroc, dar si motivul pentru care vizitezi tara respectiva.

Atunci cand intentionezi sa pleci in Maroc, sau in orice tara straina, ar fi indicat sa inchei o polita de asigurare pentru calatorie. Cu siguranta ar fi indicat sa nu ai nevoie de ea, insa pretul sau nu este mare, si este mai bine sa fii precaut.

Iarasi trebuie sa te interesezi cand este perioada Ramadanului, datorita faptului ca in acesta perioada foarte multe piete si restaurant pot sa fie inchise pe timpul zilei, iar pe timpul noptii poate sa fie o adevarata nebunie pe strazile oraselor.

Indicat ar fi iarasi sa iti schimbi banii direct in aeroport, pentru ca acolo poti sa gasesti cel mai bun schimb valutar.

Este important sa ai bani marunti iar aici ne referim la monezile de 1, 2 sau 5 dirhami, pe care sa le oferi bacsis la restaurante, sau pe care sa le folosesti pentru a avea acces la o toaleta publica.

Este foarte important ca barbatii sa stie sa evite maiourile in aceasta tara, in timp ce femeile trebuie sa isi acopere picioarele, umerii si decolteul.

Asadar, acestea ar fi cateva dintre cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunosti atunci cand intentionezi sa vizitezi aceasta tara Africana.

0 Shares
You May Also Like