Ce trebuie sa stii in alegerea unei vacante exotice

0 Shares
0
0
0

Se apropie sezonul vacantelor si fiecare dintre noi cauta sa evadeze din cotidian, sa se relaxeze si sa plece cat mai departe de vacarmul orasului. Primul lucru pe care il avem in minte este o excursie clasica la mare sau la munte, in care putem merge usor cu masina burdusita de bagaje si provizii pentru o saptamana.

S-ar putea insa ca dupa o astfel de vacanta sa vii mai obosit decat ai plecat, avand in vedere drumul costisitor si oboseala acumulata la condus pe drumurile din Romania sau chiar dupa experienta transportului cu trenul sau cu autocarul.

Alternativa la toate acestea o reprezinta insa alegerea unei vacante exotice, in care sa uiti, chiar si pentru o perioada scurta, de toate problemele care te apasa. Unde gasesc insa vacante exotice si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in contractarea uneia? Mai ales, cum ne alegem destinatia si care sunt serviciile pe care ar trebui sa le avem in vedere in astfel de cazuri?

Primul pas: alegerea destinatiei

Cum toata lumea are acces la internet, probabil ca primul lucru care iti vine in minte este alegerea unei destinatii exotice si cautarea solutiilor de transport si de cazare pe motoarele de cautare computerizate. Internetul e plin de astfel de oferte, multe dintre ele necesitand transport si cazare pe cont propriu, in aproape orice parte a lumii. Locuri frumoase si plaje exotice sunt in multe locuri din lume, insa problema principala este cum sa ajungi la ele si cu ce costuri.

Te vei trezi astfel ca o astfel de exursie iti poate consuma bugetul pe un an de munca, avand in vedere costurile legate de transportul cu avionul sau de plata serviciilor de cazare. Prin urmare, daca alegem destinatii precum Dubai sau Thailanda, astfel de cheltuieli trebuie luate in calcul.

Un aspect la care trebuie sa tinem cont este legat nu doar de distanta fizica, ci si de costul vietii sau contextul politico social. Nu este indicat, spre exemplu, sa ne programam o excursie in Egipt, spre exemplu, sau chiar in insorita Indochină, in situatia in care aflam ca acolo are loc o lovitura de stat sau populatia se confrunta cu diverse crize economice, alimentare sau cu epidemii.

Restrictii si asigurari

Un alt punct de luat in calcul tine de diferentele de ordin cultural. Sunt state in care anumite religii interzic, spre exemplu, purtarea de rochii scurte sau a costumelor de baie pentru femei. De asemenea, acestea pot fi obligate sa poarte chipul acoperit, astfel incat ideea ta despre plaja si distractie sa fie compromisa.

De asemenea, trebuie sa ai grija la plata asigurarilor de viata, medicale si de calatorie, astfel incat vacanta ta sa nu fie compromisa de vreun eveniment nefericit. Sunt doar cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul la programarea unei vacante exotice, pentru care sfatul nostru este apelarea la un operator de turism specializat..

0 Shares
You May Also Like