Ce trebuie sa stii despre SEO?

4 Shares
0
0
4

Termenul SEO este o prescurtare a expresiei Search Engine Optimization, care il tradusa in limba romana inseamna nici mai mult, nici mai putin decat optimizarea motoarelor de cautare.

Cu siguranta daca nu prea ai cunostinte in domeniu, chiar daca stii ca seo inseamna optimizarea motoarelor de cautare, nu ai foarte multe idei despre ce inseamna acest lucru, si mai exact, despre cum se optimizeaza site-urile.

Ei bine, seo reprezinta mai multe actiuni pe care o companie care are ca si domeniu de activitate optimizare seo Constanta, le efectueaza asupra unui site web sau a unui blog, asta in scopul manipularii  favorabile a ranking-ului cuvintelor cheie, care sunt relevante site-ului tau pentru motoarele de cautare.

Ca si o mica paranteza, trebuie sa stii faptul ca seo are ca si scop sa genereze trafic relevant spre site-ul sau spre blogul tau. Traficul simplu este acel trafic in care anumite persoane iti viziteaza site-ul, in timp ce traficul relevant este cel care iti va aduce bani in cont, si iti va aduce totodata si o mare faima.

Ca si o definitie a termenului “rankig”, putem spune ca acesta reprezinta asezarea cuvantului cheie in Google sau in alt motor de cautare. Sau mai exact, locul unde se situeaza site-ul sau blogul tau, pentru un astfel de cuvant cheie.

In ceea ce priveste procesul de optimizare seo, trebuie mentionat faptul ca acesta se imparte in doua categorii, si anume SEO on site, si SEO off site.

Seo on site reprezinta toate activitatile care se desfasoara pe site-ul sau pe blogul tau, ori pe blogul sau pe site-ul clientului tau, in timp ce Seo off site inseamna obtinerea linkurilor spre site, insa acest procedeu mai poarta si denumirea de “link building”.

Referitor la actiunile SEO on site putem specifica faptul ca ele sunt actiuni de optimizare pentru text, pentru meta taguri, dar sunt si actiuni care optimizeaza infrastructura site-ului, sau optimizeaza URL-urile si pozele.

In ceea ce priveste actiunile SEO off site, sau seo din afara paginii, trebuie specificat faptul ca acestea au ca si scop strangerea de link-uri de pe alte site-uri spre site-ul tau.

Ca si un bun exemplu este acela in care postezi un comentariu pe un anumit blog, unde iti vei scrie numele si adresa blogului tau, iar astfel vei obtine un link spre tine.

Cateva exemple de optimizare seo off site ar fi urmatoarele: inscrierea in directoarele web, cumpararea articolelor care au un link spre site-ul tau, dar si scrierea de articole de o calitate superioara pe un blog sau site, sau publicarea link-ului site-ului tau pe toate retelele de socializare.

Desi anumite persoane spun ca trebuie sa stii programare HTML sau PHP pentru a face SEO, acest lucru este total gresit. Poate sa faca SEO oricine are cat de cat cunostinte si stie sa lucreze pe un calculator, si care urmeaza toti pasii necesari pentru a face aceasta munca.

In cazul in care insa ai mai multe site-uri pe care vrei sa le optimizezi, cel mai bine ar fi sa ceri ajutorul specialistilor, iar odata cu trecerea timpului, cand vei considera ca esti 100% pregatit, vei putea sa faci chiar si tu personal aceasta munca.

4 Shares
You May Also Like