maisna cu anvelope

Ce tipuri de anvelope poti sa iti cumperi?

1 Shares
0
0
1

Cu siguranta daca esti sofer, si te duci la o vulcanizare pentru a-ti inlocui anvelopele, iar o astfel de vulcanizare pe langa faptul ca monteaza anvelope, iti poate vinde astfel de produse, poti sa gasesti trei tipuri de anvelope.

In primul rand, vei putea sa gasesti cauciucuri noi. Alegand astfel de cauciucuri, ai siguranta faptului ca ele nu au mai fost utilizate niciodata, astfel ca te vei putea folosi de ele aproximativ doua sau trei sezoane, tinand cont de faptul ca daca iti vei alege cauciucuri de vara, le vei utiliza de primavara si pana toamna, sau daca iti vei alege cauciucuri de iarna, le vei utiliza de pe la sfarsitul lunii noiembrie, si pana prin luna martie.

Marele avantaj al acestui tip de anvelope, il reprezinta fara doar si poate calitatea, in timp ce marele dezavantaj este reprezentat de pret. Problema nu ar fi pretul unui singur cauciuc daca stam sa ne gandim bine, ci problema este ca trebuie sa cumparam patru astfel de cauciucuri.

Daca stam sa ne gandim insa la faptul ca aceste cauciucuri pot sa fie utilizate doua sau trei sezoane, si sa facem un calcul, se pare ca diferenta de bani cheltuita nu ar fi foarte mare, pentru ca alegand sa cumparam in fiecare an anvelope second hand, pretul acestora pentru doua sau trei sezoane, poate sa depaseasca pretul anvelopelor noi.

Singura problema ar fi insa aceea ca pentru anvelopele noi, vom plati toti banii deodata, in timp ce anvelopele second hand le vom cumpara in fiecare an, si nu ne vor produce o gaura foarte mare in buget.

Cauciucurile resapate, pot sa reprezinte o alta varianta destul de buna, pentru ca sunt mai ieftine decat cele noi, insa in ciuda faptului ca au crestele precum anvelopele noi, calitatea acestora nu este la fel de buna.

Aceste anvelope resapate, sunt realizate din cauciucuri vechi, care insa au o banda noua de rulare, astfel ca daca vom avea anvelope foarte uzate pe care le vom arunca, sunt sanse foarte mari ca acestea cat de curand sa devina anvelope resapate.

In cazul in care nu ai foarte multi bani de cheltuit, si nu iti permiti sa iti alegi anvelope noi, cu siguranta vei putea sa optezi pentru anvelope resapate, pentru ca si de acestea te vei putea folosi fara probleme, insa trebuie sa stii ca atat calitatea, cat si durata de viata, nu se pot compara cu cele ale anvelopelor noi.

Ei bine, ultima categorie de anvelope din care iti vei putea alege anvelopele pentru autoturismul tau, contine cauciucurile second hand.

Acestea sunt cele care au fost folosite o perioada de timp, dupa care soferii au renuntat sa le mai utilizeze din diferite motive. Sunt foarte mari sansele sa te duci la o vulcanizare pentru a-ti cumpara anvelope, si sa gasesti anvelope second hand care sa fie de o calitate foarte buna.

In cazul in care vei gasi anvelope second hand care au fost purtate un singur sezon, atunci cu siguranta ele sunt de o calitate superioara anvelopelor resapate.

Tipul de anvelope cu siguranta il vei alege in functie de preferinte si de buget, insa daca vei gasi anvelope second hand care sa se prezinte bine, ar fi pacat sa nu le cumperi.

1 Shares
1 comment
  1. Interesant articolul, multumesc pentru sfaturi, nu este usor sa faci alegerea potrivita.

Comments are closed.

You May Also Like