Ce tip de reparatii se efectueaza la un service gsm

Ce tip de reparatii se efectueaza la un service gsm?

0 Shares
0
0
0

Cu totii ne dorim sa avem telefoane mobile inteligente de la cele mai renumite firme, si sa ne folosim de acestea foarte mult timp, insa nu toata lumea are grija de dispozitiv asa cum ar trebui. Atunci cand vine vorba despre a avea grija de telefon inca din prima zi, trebuie sa stii ca asta necesita ca pe langa dispozitiv, sa investesti o suma nu foarte mare de bani, pentru a echipa telefonul cu accesoriile de protectie, de care are acesta nevoie.

Un geam de protectie pentru display, daca stam sa ne gandim, mai mult ca sigur nu este foarte scump, insa acesta iti va proteja display-ul dispozitivului si impotriva depunerii prafului si a murdariei, dar si cel mai important, iti va proteja display-ul in caz ca telefonul tau se va lovi de un obiect dur.

 Un alt accesoriu care este necesar sa il cumperi, este husa de protectie pentru telefon, pentru ca aceasta ofera la fel ca si geamul de sticla, o buna protectie impotriva murdaririi si a prafului ori a zgarieturilor, dar ofera protectie si daca telefonul tau va cadea pe gresie, faianta sau pe trotuar.

 Sunt insa foarte multi utilizatori care nu considera ca aceste accesorii sunt foarte importante, iar tocmai din acest motiv nu si le cumpara. Ei bine, pentru ei, surpriza total neplacuta va fi insa atunci cand isi vor scapa telefonul pe jos, iar acesta pentru a fi reparat, va trebui sa fie dus la un service gsm.

 In functie de marca si modelul telefonului, va fi si pretul display-ului, iar in cazul in care ai un dispozitiv iPhone, sau chiar is un model de la Samsung, atunci cu siguranta pretul va fi destul de piperat.

 O inlocuire a display-ului, va face parte din categoria de reparatii hardware, care poate avea loc in orice service pentru telefoane.

 O situatie destul de neplacuta, este aceea in care butonul home, butonul de pornire si oprire, sau cele pentru volum nu mai functioneaza, pentru ca si atunci va fi nevoie ca dispozitivul sa fie dus in service, pentru inlocuirea acestor componente. Cu siguranta si o astfel de operatiune se va incadra tot in categoria de reparatii hardware.

 Sunt cazuri in care telefoanele nu receptioneaza semnal, iar cel mai probabil problema aparuta este la antena de semnal, care trebuie sa fie inlocuita, iar o astfel de reparatie, se va incadra deasemenea tot in reparatii hardware.

 Pot insa sa fie si anumite probleme pe care sa le aiba un smartphone, iar reparatiile acestuia sa faca parte din categoria de reparatii software.

 In cazul in care trebuie sa iti duci telefonul la service pentru ca acesta este blocat intr-o retea, iar tu vrei sa fie decodat, operatiunea efectuata asupra dispozitivului se va incadra in categoria de reparatii software.

 Deasemenea, chiar si reinstalarea sistemului de operare este o operatiune care face parte tot din categoria de reparatii software.

 Asadar, reparatiile care se pot efectua in cadrul oricarui service gsm, sunt de doua feluri, si anume reparatii hardware, si reparatii software.

0 Shares
You May Also Like