Ce-sunt-ceasurile-din-titan

Ce sunt ceasurile din titan?

0 Shares
0
0
0

Fie ca doriti sa-i faceti cadou sotului sau prietenului dumneavoastra un ceas de barbati sau doriti sa achizitionati un ceas pentru dumneavoastra, trebuie sa va ganditi foarte bine la ceea va doriti cu adevarat.

Un ceas de barbati reprezinta o alegere, de cele mai multe ori, destul de complicata, intrucat in zilele noastre exista o multime de optiuni, care mai de care mai sofisticate. In cele ce urmeaza, vom incerca sa vedem ce este un ceas din titan.

Exista nesfarsite tipuri de ceasuri de mana disponibile pentru orice tip de client, iar odata cu imbuntatirea tehnologiei la scara mica, caracteristicile si rafinamentul acestor ceasuri se imbunatatesc si ele in concordanta. Ceasurile din titan au inceput sa devina din ce in ce mai populare, in parte datorita proprietatilor „spatiu-varsta” cu care este dotat titanul, dar si pentru faptul ca prezinta un aspect extrem de atractiv.

Ceasurile din titan prezinta o carcasa exterioara realizata din titan de calitate (utilizat la constructia aeronavelor), un tip de metal care este mai rezistent si mai usor decat otelul si, totodata, mai scump decat acesta.

Primele ceasuri de buzunar au fost posibile datorita inventiei resortului si au aparut in Europa Centrala in jurul anului 1500. Acestea nu erau suficient de precise pentru a fi considerate fiabile, dar puteau tine timpul exact aproximativ o jumatate de ora pe zi. 

Din cauza lipsei de precizie, acestea erau vazute mai mult ca bijuterii decat ca dispozitive practice de masurare a timpului. Aceste ceasuri de buzunar erau purtate de catre cei mai instariti si mai puternici oameni, doar pentru a arata ca erau familiarizati cu progresul stiintific.

Ceasurile de mana, asa cum sunt cunoscute ele astazi, au inceput sa fie produse pe la mijlocul secolului al XX-lea, de atunci, tehnologia continuand sa evolueze constant. Caracterul practic al acestor ceasuri a crescut in concordanta cu abilitatea acestora de a fi percepute drept obiecte de lux. Majoritatea ceasurilor din titan sunt facute pentru a avea o calitate si o precizie extreme, fiind considerate, adesea, ceasuri de lux.

Pretul ridicat al titanului, si, prin urmare, al ceasurilor din titan, vine de la faptul ca extractia acestui metal din minereu este un proces extrem de scump si, in acelasi timp, cronofag. Vreme de multi ani, titanul a fost limitat pentru aplicatii militare si aerospatiale, precum producerea de elice pentru nave si a pieselor avioanelor.

Datorita acestui lucru si-a capatat titanul caracteristica de metal „spatiu-varsta”. Titanul ca element este cunoscut de secole, fiind, de fapt, al noualea cel mai cunoscut element de pe pamant. S-a constat ca acest metal se gaseste si in meteoriti, soare si alte stele. In ciuda acestui fapt, productia lui nu a fost industrializata pana in anii 1950.

Unele dintre proprietatile neobisnuite ale titanului ofera avantaje semnificative pentru detinatorii de ceasuri din titan. Unul dintre acestea este reprezentat de greutatea sa cu 50 % mai usoara decat cea a otelului. De asemenea, titanul este si hipoalergenic, spre deosebire de otel, care contine nichel, ce poate cauza iritatii ale pielii.

0 Shares
You May Also Like