Ce este un implant dentar?

Ce este un implant dentar?

0 Shares
0
0
0

Un implant dentar este un post de titan (precum o radacina a dintilor) care este pozitionat chirurgical in mandibula sub linia gingiilor care permite dentistului sa monteze dintii de inlocuire sau o punte in acea zona. Un implant nu se dezleaga ca o proteza. Implanturile dentare beneficiaza de asemenea de sanatatea generala orala, deoarece nu trebuie sa fie ancorate la alti dinti, cum ar fi podurile.

De ce implanturi dentare?

Un implant dentar este un surub de titan care fuzioneaza cu maxilarul. Procesul de fuziune a unui implant cu os, numit osseointegrare, presupune conectarea implantului cu o componenta numita abutment care sustine coroana. Dar ce poate face un implant dentar care nu poate face alte optiuni de inlocuire a dintilor, cum ar fi poduri sau proteze dentare?

Ceea ce puntile si protezele nu reusesc sa tina cont este faptul ca dintii reali ajuta la pastrarea maxilarului in timp ce podurile si protezele partiale pot afecta de fapt restul dintilor. Puntile fixe necesita taierea unei structuri bune a dintilor adiacenti, iar protezele partiale necesita alti dinti pentru a le tine pe loc. Acesti dinti sunt puternic slabiti de fortele de mestecare ale protezelor partiale.

Implanturile dentare au revolutionat inlocuirea dintilor. Inainte de dezvoltarea implanturilor dentare, persoanele cu proteze dentare nu au putut sa mestece multe tipuri de alimente; toate acestea s-au schimbat odata cu utilizarea pe scara larga a implanturilor dentare

De obicei, implanturile dentare pot reprezenta o solutie potrivita pentru dumneavoastra daca:

 • Aveti un dinte sau mai multi dinti lipsa;
 • Aveti o falca care a ajuns la o crestere deplina;
 • Aveti un os adecvat pentru a fixa implanturile sau sunt capabili sa aveti o grefa osoasa;
 • Aveti tesuturi orale sanatoase;
 • Nu aveti conditii de sanatate care vor afecta vindecarea oaselor;
 • Nu sunteti capabili sau nu doriti sa purtati proteze;
 • Doriti sa va imbunatatiti discursul;
 • Sunteti dispusi sa va angajati mai multe luni in acest proces;
 • Nu fumati.

Acum ca ati aflat care sunt situatiile in care implanturile dentare sunt recomandate, inainte de a accesa https://dentaline-clinic.ro/implant-dentar, pentru a lua legatura cu specialistii in implanturi dentare, cu siguranta veti dori sa aflati si care sunt riscurile carora va supuneti.

Ca orice interventie chirurgicala, inserare implantului dentar vine la pachet cu anumite riscuri pentru sanatate, insa chiar si asa, toate aceste probleme sunt rare, iar atunci cand apar, sunt de obicei minore si usor de tratat. Riscurile implantului dentar includ:

 • Infectie la locul implantului
 • Leziune sau deteriorare a structurilor din jur, cum ar fi alti dinti sau vase de sange
 • Deteriorarea nervilor, care duce la aparitia de dureri, amorteala sau furnicaturi in dintii naturali, gingiile, buzele sau barbia
 • Probleme ale sinusului, care in momentul in care implanturile dentare plasate in maxilarul superior ies in interiorul uneia dintre cavitatile sinusale.

Cum te pregatesti

Procesul de planificare a implanturilor dentare poate implica o varietate de specialisti, inclusiv un medic specializat in afectiuni ale gurii, maxilarului si fetei (chirurg oral si maxilofacial), medic stomatolog specializat in tratarea structurilor care sustin dintii, precum gingiile si oasele (parodontist), stomatolog care proiecteaza si potriveste dinti artificiali (prosthodontist) sau, ocazional, un specialist in ureche, nas si gat (ORL).

Deoarece implanturile dentare necesita una sau mai multe proceduri chirurgicale, trebuie sa aveti o evaluare minutioasa pentru a va pregati pentru proces, inclusiv:

Examen dentar complet

Este posibil sa aveti nevoie de efectuarea unor radiografii dentare si imagini 3D si sa aveti modele din dinti si maxilar.

Revizuirea istoricului medical

Spuneti-i medicului dumneavoastra despre orice afectiuni medicale si orice medicamente luati, inclusiv medicamente si suplimente eliberate pe baza de reteta sau fara prescriptie medicala.

Daca aveti anumite afectiuni cardiace sau implanturi ortopedice, medicul dumneavoastra va poate prescrie antibiotice inainte de operatie pentru a ajuta la prevenirea infectiei.

Plan de tratament

Adaptat la situatia dvs., acest plan de tratament este creat in functie de factori precum, cati dinti aveti nevoie sa fie inlocuiti, dar si starea coloanei maxilare si a dintilor ramasi.

Pentru a controla durerea, exista optiunile de anestezie in timpul interventiei chirurgicale, iar acestea sunt: anestezie locala, sedare sau anestezie generala. Discutati cu stomatologul despre care este optiunea potrivita pentru dvs. Veti primi sfaturi despre ce alimente sa consumati si ce puteti bea inainte de operatie, in functie de anestezia aleasa.

Daca aveti sedare sau anestezie generala, chemati pe cineva sa va duca acasa dupa operatie si sa va asteptati sa va odihniti pentru restul zilei.

La ce te poti astepta

Chirurgia implantului dentar este de obicei o interventie chirurgicala in ambulatoriu, efectuata in etape, cu timpul de vindecare intre proceduri. Procesul de inserare a implantului dentar cuprinde mai multe etape, inclusiv:

 • Indepartarea dintilor deteriorati;
 • Prepararea falcii (altoire), la nevoie;
 • Amplasarea implantului dentar;
 • Cresterea si vindecarea oaselor;
 • Amplasarea coltului;
 • Amplasarea artificiala a dintilor;

Intregul proces poate se poate desfasura pe perioada mai multor luni, de la inceput pana la sfarsit. O mare parte din acest timp este dedicat vindecarii si asteptarii cresterii unui nou os in maxilar. In functie de situatia dvs., de procedura specifica efectuata sau de materialele utilizate, anumite etape pot fi uneori combinate.

0 Shares
You May Also Like