Ce este o comoda?

Ce este o comoda?

0 Shares
0
0
0

Comoda este un obiect de mobilier, prevazut cu sertare de diferite dimensiuni. O comoda este deosebit de importanta in conditiile in care, in interiorul ei se pot depozita obiecte de uz personal, documente, si multe alte produse sau obiecte.

De-asemenea, amintim faptul ca acest obiect de mobilier dateaza din Italia inceputului secolului VII, aceasta fiind periioada in care au aparut primele dulapioare cu sertare.

Dupa ce au observat gradul inalt de functionalitate al acestor dulapuri cu sertare de mici dimensiuni, producatorii de mobila le-au tot imbunatatit si le-au modificat designul. De aici, nu a mai fost mult de asteptat pana la aparitia comodei in varianta pe care o stim noi, si care exista in mii de modele de design.

Odata cu trecerea anilor, forma comodelor a evoluat in permanenta, astfel ca s-a ajuns de la forme extrem de bogate in detalii si elemente decorative, care aveau picioare curbate si diverse incrustatii si finisaje pretioase; pana la modele simple de comode, chiar rudimentare.

Utilitatea comodelor

In cele mai multe cazuri, comoda face parte din setul de mobilier aferent dormitoarelor, dar nu exista nicaieri o regula scrisa care sa spuna ca o comoda poate fi utilizata doar in dormitor. Aceste obiecte de mobilier pot fi amplasate in aproape orice incapere a casei, astfel ca puteti amplasa o comoda in living pentru a aseza televizorul pe ea. Puteti alege de-asemenea o comoda in camera copiilor, aceasta fiind solutia perfecta pentru depozitarea articolelor de lenjerie si a hainutelor sau a jucariilor.

Puteti sa achizitionati de-asemenea o comoda chiar si pentru camera in care aveti biroul. Puteti folosi comoda pentru depozitarea documentelor, a cheilor, a instrumentelor de scris, sau a altor obiecte.

Comodele din dormitor

In ceea ce priveste comodele din dormitor, rolul acestora este acela de a depozita lenjeria de corp, sau alte obiecte de uz personal. Exista de-asemenea persoane care aleg sa foloseasca o comoda si pe post de masuta de toaleta, insa o asemenea comoda este dotata cu oglinzi pe partea superioara.

Pentru dormitorul adultilor, o comoda poate fi de-asemenea folosita pentru a sustine televizorul, iar adultii care prefera sa aiba un televizor in camera, pentru a nu mai fi nevoie sa il fixeze intr-un suport pe perete, aleg sa il aseze pe comoda.

Comodele care pot fi folosite in dormitorul adultilor, sunt de regula confectionate din lemn natural, plastic, MDF, PAL, metal, sau alte materiale. De regula, intr-o locuinta amenajata in stil clasic, sau intr-un dormitor amenajat in acest stil, veti gasi o comoda din lemn natural. In dormitoarele moderne (contemporane), veti gasi comode din PAL sau MDF, cel mai probabil.

Comoda pentru camera copiilor

Comoda care este special aleasa de parinti pentru camera copiilor, dupa cum spuneam, poate fi folosita pentru depozitarea hainelor celor mici, a jucariilor, sau chiar si a cartilor. Parintii pot alege sa depoziteze in comoda din camera celor mici, chiar si scutecele acestora, suzeta, sau alte lucruri ale celor mici.

Comodele care sunt fabricate special pentru a fi pastrate in camera copiilor, sunt de regula realizate din materiale precum: lemn, PAL, MDF sau chiar plastic. Parintii care cauta comode pentru camera copiilor, isi indreapta atentia spre acele obiecte de mobilier care au culorile vii. Unii parinti opteaza chiar pentru comode personalizate, cu imprimeuri sau cu manere in diferite forme, pentru a fi pe placul celor mici.

Comoda pentru biroul de acasa

De cele mai multe ori, cei care isi aleg o comoda pe care sa o amplaseze in incaperea special amenajata ca spatiu de birou, opteaza pentru o comoda cu design ceva mai sobru. Mai pe intelesul tuturor, o asemenea comoda poate fi fabricata din lemn masiv, in timp ce insertiile pot fi din marmura, piele sau granit.

Elementele decorative ale unei asemenea comode, pot fi realizae din fier forjat. Daca doriti ca incaperea destinata biroului sa fie una cu design modern, atunci puteti opta pentru comode din lemn, sau chiar pentru comode metalice, in culori vii.

Cand alegeti o comoda, indiferent ca aceasta va fi asezata in dormitor, in camera copiilor, in camera special amenajata pentru birou, este foarte important sa tineti cont de dimensiunile acesteia. Incercati sa nu alegeti o comoda de dimensiuni mari intr-o camera nu foarte spatioasa, pentru ca veti crea o senzatie de spatiu restrans.

Pentru incaperile mai spatioase, puteti alege si comode de dimensiuni ceva mai mari. O comoda cu sertare, poate fi utila atat pentru amplasarea televizorului pe comoda, cat si pentru depozitarea diferitelor obiecte in sertar.

Cel mai important aspect pe care trebuie insa sa il luati in calcul, este acela ca indiferent de culoarea comodei sau de modelul pentru care ati optat, este foarte important ca acest obiect de mobilier sa se potriveasca perfect cu restul elementelor de decor din incapere. Adica, sa nu alegeti o comoda moderna intr-un dormitor amenajat in stil clasic; si nici o comoda clasica, intr-un dormitor contemporan.

0 Shares
You May Also Like