Cat-timp-poate-sa-reziste-un-acumulator-pentru-telefon

Cat timp poate sa reziste un acumulator pentru telefon?

0 Shares
0
0
0

Este destul de cunoscut faptul ca telefoanele Nokia si Samsung sunt printre cele mai bune telefoane de pe piata.

In cazul in care intampinam probleme cu acumulatorul unui telefon Nokia, cea mai buna solutie este sa achizitionam un acumulator Nokia original. Un astfel de acumulator Nokia original ne garanteaza faptul ca produsul este autentic si de calitate.

Vom incerca in cele ce urmeaza sa vedem cat timp poate sa reziste un acumulator pentru telefon.

A determina cat de mult poate rezista bateria unui telefon nu este tocmai o stiinta exacta. Exista foarte mult factori care pot afecta incarcatura si viata bateriei in general. Cheia pentru intelegerea acestor factori este, mai intai, intelegerea a ceea ce afecteaza incarcatura si incercarea de a conserva energia bateriei ori de cate ori este posibil.

In cele mai multe cazuri, exista doua standarde prin care bateriile telefoanelor mobile pot fi masurate: timpul convorbirii si timpul de asteptare. Timpul convorbirii este, de obicei, masurat in materie de minute sau ore. Timpul de asteptare poate fi masurat in materie de zile, poate chiar saptamani in cazul bateriilor cu viata mai lunga.

De-a lungul anilor, tehnologia imbunatatita a inceput sa faca diferente semnificative in privinta rezistentei bateriilor. Atunci cand primul telefon mobil analog a inceput sa devina popular, la sfarsitul anilor 1990, timpul convorbirii era limitat la 30 de minute, cu un timp de asteptare de 24 de ore.

Astazi, timpul convorbirii este de cel putin doua ore, iar timpul de asteptare se intinde pe sapte zile sau chiar mai mult.

Cu toate acestea, timpul de rezistenta al unei baterii poate varia foarte mult. De exemplu, cei care folosesc un telefon digital, intr-o zona de servicii analoge, vor constata o epuizare rapida a bateriei din cauza faptului ca telefonul trebuie sa lucreze din greu pentru a traduce acele semnale cu care nu este obisnuit in mod normal. In cazul in care nu exista niciun fel de serviciu in zona, acest lucru poate determina iarasi o epuizare rapida a bateriei din cauza ca telefonul cauta sa gaseasca in mod continuu semnal.

Exista, de asemenea, diferite tipuri de baterii disponibile. Cele mai multe sunt specifice diferitelor modele de telefoane, insa, in unele cazuri, poate exista un tip de baterie, precum cea de litiu-ion sau de nichel-metal-hibrid, care poate fi folosit pentru acelasi model de telefon. De cele mai multe ori, cea mai recenta tehnologie de baterii va tinde sa dureze cel mai mult.

Un alt lucru ce trebuie luat in considerare de catre utilizatorii de telefoane mobile se refera la ciclul de incarcare-descarcare. Unele telefoane, in special cele mai vechi, care utilizeaza baterii de nichel-cadmiu, ar putea suferi acel „efect de memorie”, care face ca telefonul sa se incarce pana la un anumit nivel, indiferent de cat de mult sta la incarcat. In cazuri ca acestea, cheia este ca bateria sa fie descarcata complet si mai apoi incarcata complet. Alte tipuri de baterii nu au astfel de limitari.

Pentru mai multe detalii legate de acumulatoarele Nokia originale accesati Accesoriigsm.ro.

0 Shares
You May Also Like