Casio: ceasul barbatesc japonez care uimeste prin maiestria lui

Casio: ceasul barbatesc japonez care uimeste prin maiestria lui

0 Shares
0
0
0

Casio este cunoscut ca un pionier al dezvoltarii si lider de piata in lumea ceasurilor electronice. Dar compania subliniaza si maiestria traditionala japoneza si combina inteligent acest lucru cu tehnologiile moderne. Iar un ceas Casio STANDARD poate fi unul dintre cele mai recomandate modele pentru orice barbat.

Casio a lansat primul G-Shock in 1983 si a continuat sa isi dezvolte functionalitatea si performanta de atunci. Ceasul multifunctional s-a nascut din ideea de a crea un ceas practic indestructibil. Inginerii Casio au urmat un asa-numit concept „triplu 10”, conform caruia ceasul ar trebui sa reziste la o cadere de la o inaltime de zece metri, sa reziste la zece bari de presiune a apei si sa obtina o durata de viata de zece ani cu o singura baterie.

Dupa aproximativ doi ani de dezvoltare si peste 200 de prototipuri, constructia rezistenta la impact a fost gata. Modelele actuale G-Shock ruleaza cu sistemul solar dur, in care campurile solare capteaza cele mai mici surse de lumina si le transforma in energie de actionare si cu o rezerva de putere de doi ani. Ele pot rezista la o presiune de 20 bari, iar modulele lor functionale sunt amortizate in silicon.

Casio G-Shock – de la un ceas absolut rezistent la socuri pana la un instrument multifunctional

Constructiile monstruoase testeaza rezistenta la soc omonima, rezistenta la tractiune si la compresiune, etanseitatea la apa, rezistenta la lumina, temperatura si coroziune si multe altele. In functie de model, testele se repeta de multe ori.

Functionalitatea dispozitivelor de impingere, de exemplu, este incercata de pana la 10.000 de ori. Testele corespund standardelor aplicabile la nivel international sau depasesc cu mult acestea. Echipamentul de testare necesar pentru aceasta este proiectat si construit chiar de Casio.

Pentru generatia G-Shock matura: seria Premium MR-G

Pentru a servi comunitatii G-Shock mai mature, seria high-end MR-G exista din 1996 . Ceasurile lor sunt fabricate in intregime din metal si sunt foarte rafinate – de exemplu cu finisajul Kasumi-tsuchime, o tehnica speciala. Materialul Cobarion, dezvoltat in Japonia, este complet nou pentru MRG- G2000CB.

Este de doua pana la trei ori mai greu decat otelul inoxidabil, fara nichel, cu uzura redusa si, prin urmare, ofera o baza buna pentru o lustruire nobila cu luciu ridicat. Aceasta se aplica pe o rama neagra si este menita sa aminteasca de armura intunecata a „Garzii Negre”, o unitate de razboinici samurai.

Ansamblu de ceasuri Casio complet automate si cu cea mai buna maiestrie

Mentinerea traditiilor si mestesugurilor japoneze si combinarea acestora cu productia si tehnologia de ultima generatie este strategia la moda a Casio. Isi gaseste expresia in fabricarea integrata pe verticala a Yamagata, care pe alocuri aminteste de producatorii de ceasuri din Saxonia Glashütte sau Jura Elvetian.

De la constructie la scule si matrite, achizitionarea materialelor la liniile de asamblare si procesele de finisare, totul se desfasoara la cel mai modern nivel. Acesta este modul in care componentele individuale, cum ar fi rotile sau indexurile, modulele functionale intregi pana la piese turnate complexe pentru carcase si bratari, sunt fabricate din rasina sintetica extrem de durabila si flexibila – un material pe care Casio il produce si el insusi.

2,6 milioane de ceasuri parasesc fabrica in fiecare an. Numarul pieselor individuale produse nu poate fi nici macar estimat, spune directorul general Keiichi Tsuchida intr-un interviu.

0 Shares
You May Also Like