Care-sunt-proprietatile-pietrelor-semipretioase

Care sunt proprietatile pietrelor semipretioase?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca atunci cand vorbim despre margele din pietre semipretioase vorbim si despre un camp magic de energie care ne va insoti ori de cate ori purtam aceste pietre? De cand se afla omul pe pamant a fost fascinat de pietre pretioase si tocmai de aceea un magazin de cristale va fi mereu plin. Pietrele sunt si simboluri ale bunastarii si ale puterii si au si calitati care ar fi putut fi gasite in ele precum puterea frumusetea dar si capacitaea de a ne intari anumie calitati pe care le avem si de care probabil nu stim mai nimic.

Pentru ca aceste pietre sa fie considerate pretioase ori semipretioase, va trebui sa ne diferentiem de alte minerale si prin faptul ca sunt dure, transparente si rare. Pietrele pretioase dar si toate metalele nobile au originile legate de toate procesele geologice extrem de complexe ce au loc sub scoarta terestra si care s-au desfasurat cu zeci si poate chiar cu sute de milioane de ani in urma.

Mineralele pretioase pot sa se diferentieze de mineralele normale prin greutatea lor mare in general. Greutatea pe care pietrele o au se poate masura in carate iar un carat e egla cu in jur de 200 mg de mineral. Numele de carat provine si din faptul ca in perioada din antichitate si din Evul Mediu, atunci cand erau cantarite pietrele erau folosite si seminte de roscove. Ulterior a fost adus un alt plan internationa de masurare iar standardul metric era de 0.2 g.

Pietrele sunt destul de greu de zgariat dar daca sunt lovite pot si ele sa se sparga fara probleme. Prin duritatea pietrelor vom intelege si rezistenta pe care pietrele o opun in momentul in care sunt zgariae cu ajutorul obiectelor dure si ascutite si nu trebuie sa facem deloc confuzie intre tenacitatea si duritatea pietrelor pentru ca prin tenacitate se intelege si rezistenta la apasare cu o suprafata plana sau care este super rezistenta la lovire.

A doua calitate foarte importanta pe care gemele o au si care poate sa impresioneze pe oricine este si stralucirea, sclipirea sau luciul. O asemenea insusire va face ca toate pietrele sa fie dorite mai ales de femei.

Pentru ca in trecut persoanele care erau la putere puteau sa cumpere pietre pretioase aceste pietre erau asociate cu sangele regal. In trecutul indepartat aceste pietre erau montate pe coroane, pe sabii si pe tronuri sau pe insemnele puterii si semnificau atat forta cat si protectie.

Culorile pe care pietrele semipretioase sau cele pretioase le aveau depind in general de toate insertiile si de alte materiale din compozitia lor. Nu suntem specialisti toti in domeniul acesta dar daca stim cu ce culori se identifica pietrele atunci putem sa ne dam usor seama ce fel de piatra avem.

Pietrele incolore sunt diamantele, safirele albe, cele albe sunt opalul si cuartul, turmalina este roz, topazul este galbele, rosu este rubinul si opalul iar violet safirul si ametistul. Lista poate continua la nesfarsit si puteti sa gasiti pe internet mai multe cataloage cu pietre semipretioase si cu modul in care ele pot sa arate. Noi va recomandam sa va uitati atenti si sa cereti toate detaliile cu privire la pietrele semipretioase si la modul in care arata ele.

0 Shares
You May Also Like