Care-sunt-cele-mai-frecvente-greseli-ale-antreprenorilor-incepatori

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori

0 Shares
0
0
0

Pentru ca isi permit si pentru ca au cu ce, oamenii care doresc sa-si dezvolte o afacere, fie iau totul de la zero, fie cumpara tot felul de afaceri, chiar si afaceri cu proprietati.

Daca interesul tau se indreapta catre o astfel de idee, intra pe http://afaceri-proprietati.com/ si vezi despre ce este vorba.

|Fie ca optezi pentru afaceri cu proprietati, fie ca optezi pentru alte tipuri de afaceri, un lucru este cert: la un moment dat, toata lumea poate face anumite greseli.

Cei care au experienta in domeniu, stiu sa le evite, insa cei mai putin initiati nu. La ce greseli ne referim? Vom vorbi mai jos de cele mai frecvent intalnite.

• Inconsecventa. Invata sa fii statornic in ceea ce faci, actionand in conformitate cu principiile pe care le ai. Stabileste de la bun inceput ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci si urmeaza totul intocmai.

• Cercetarea pietei in mod necorespunzator. Piata este vitala daca vrei sa rezisti intr-o anumita afacere. Cerceteaza foarte bine piata inainte de a demara o afacere. Nu este o idee buna sa presupui ca lucrurilor vor merge intr-un fel sau altul. Cercetarea pietei ajuta, si nu putin.

• Evaluarea concurentei in mod gresit. Mare grija, deoarece concurenta te poate face sa iesi dintr-o afacere mult mai repede decat te-ai fi gandit. Evita sa ai confruntari directe cu o afacere existenta.

• Pretul inadecvat. Ceea ce oferi tu ca produs sau serviciu, trebuie sa se reflectre printr-un bun raport calitate/pret. Trebuie sa stabilesti pretul corect pentru ceea ce oferi, astfel incat clientii sa fie multumiti.

• Insuficienta de capital. Pentru a putea duce totul la un nivel dorit, trebuie sa ai surse de finantare puternice si sigure. Este important ca atunci cand iti planifici capitalul sa iei in considerare si anumite cheltuieli neprevazute, pentru a nu te trezi cu surprize neplacute.

• Lipsa autoeducarii. Este important sa stii mereu lucruri noi din domeniul in care activezi. Informeaza-te mereu din carti, reviste sau de pe internet, astfel incat sa fii la zi cu informatiile existente.

• Contracte orale. Incepatorii nu sunt constienti de faptul ca acele contracte incheiate pe cale orala nu au nici o baza scrisa. Cel mai bine e sa ai totul in scris, fapt pentru care acest aspect este mai mult decat recomandat, mai ales cand esti la inceput si inca nu-ti cunosti foarte bine clientii.

• Putina atentie acordata angajatilor. Angajatii sunt extrem de importanti. La urma urmei, ei sunt cei care ajuta la buna desfasurare a procesului de productie. Trebuie sa te asiguri ca acestia sunt motivati la locul de munca, astfel incat sa dea tot ce e mai bun. Daca vor da tot ce e mai bun, produsele vor fi de cea mai buna calitate. Daca produsele vor fi de cea mai buna calitate, clientii vor fi din ce in ce mai multi.

Acestea sunt o parte din greselile frecvent intalnite. Daca esti un antreprenor cu experienta, ce sfaturi ai pentru cei care se afla la inceput de drum?

0 Shares
You May Also Like