Care-este-cel-mai-bun-ceas

Care este cel mai bun ceas?

0 Shares
0
0
0

Realitatea este ca nu exista cel mai bun ceas care sa functioneze pentru toata lumea, tocmai pentru ca atunci cand cumparam ceasuri ar trebui sa ne ghidam tinand cont de ceea ce ne trebuie de fapt.

Pentru a va alege cel mai bun ceas, va trebui sa tineti cont de cel putin 5 criterii de selectie principale prin care se pot deosebi ceasurile.

Daca vreti sa cronometrati durata actiunilor este ideal sa cumparati un cronograf care sa fie prevazut si cu un mecanism care poate sa masoare intevale mai scurte de timp. In cazul in care faceti sport este cel mai potrivit un ceas care sa aiba o etanseitate buna. Daca in general uitati sa intoarceti ceasurile atunci cel mai potrivit este un ceas care are quartz care nu va trebui sa fie intors niciodata. Tot asa se intampla si cu ceasurile automate mecanice, care se intorc singure prin miscarea mainii celui care il poarta.

Precizia poate sa fie un criteriu foarte important pentru voi si va puteti gandi la un cronometru un ceas de foarte mare precizie care corespunde complet cu criteriile de precizie recunoscute in mod oficial. In final, tehnologia cu cristale de quartz, ne va oferi si cele mai precise instrumente de masurare pentru timp. Un ceas mecanic foarte modern care are batai rapide si ticaie de 28800 pe ora functioneaza la frecvente de 4 fibratii pe secunda. Il putem compara cu ceasurile normale cu quartz care functioneaza la frecvente de 10000 de vibratii pe secunda.

Afisajul este si el foarte important. Un ceas cu afisaj digital ne indica timpul utilizand cifre ori digiti iar un ceas cu afisaj analogic este prevazut si cu indicatoare ce se pot roti deasupra cadranelor cu numere. Pe afisajul digital pot sa apara si alte informatii cum ar fi ata, fusele orare si un cronograf. Afisajul analogic ne indica ora in moduri usoare si rapid de inteles si nu trebuie decat sa ne aruncam o privire asupra pozitiei pe care o au indicatoarele.

Pentru ca este actionat de un arc puternic, ceasul mecanic se poate opri mai greu fiind afectat de murdarie sau de particulele de praf, comparativ cu unul care are quartz. Pentru ca nu au parti mobile, ceasurile cu quartz si cu afisaj digital nu au nevoie de intretinere si prin urmare nu trebuie sa le schimbati bateriile.

In ceea ce priveste pretul este bine sa va stabiliti anticipat ce suma va doriti sa cheltuiti si ar fi de preferat sa va si incadrati in ea. De obicei ceasurile mecanice sunt ceva mai scumpe decat ceasurile cu quartz. Cu toate acestea nu ar trebui sa uitam nici de ceasurile cu acelasi mecanism de baza.

Mecanismele sunt partile inchise in carcasa ceasului care masoara timpul. In general toate mecanismele sunt foarte bine proiectate si realizate. In general diferenta de pret se datoreaza si partilor nefunctionale cum ar fi carcasa ori bratara ceasului. Un pret mare nu va insemna de fiecare data precizie ori fiabilitate mare. Mai trebuie sa va alegeti mecanismul si totul este gata.

0 Shares
You May Also Like