Care-este-cantitatea-optima-de-haine-din-masina-de-spalat

Care este cantitatea optima de haine din masina de spalat?

0 Shares
0
0
0

Asa cum se spune ca niciunui om Domnezeu nu ii da mai mult decat poate duce, dupa acelasi principiu se cuvine sa ne lasam si noi condusi atunci cand incarcam masina de spalat rufe.

Astfel, se prevede sa dozam cantitatea de rufe uscate in concordanta cu capacitatea nominala pentru a evita apelarea la serviciile de reparatii masini de spalat.

Majoritatea producatorilor au conceput masinile de spalat rufe pentru a fi folosite la o capacitate maxima de 5 kg, insa pentru a fi siguri verificati aceasta informatie in fisa produsului, in cazul in care doriti sa achizitionati o masina de spalat, sau in manualul de instructiuni de utilizare.

Pentru o buna utilizare a masinii de spalat se recomanda incarcarea acesteia pana la atingerea capacitatii nominale pentru care a fost prevazuta, insa acest obicei este insotit si de argumente economice. Procedand astfel scade consumul anual de energie, dar si de apa intrucat folosim masina de spalat mai rar.

Acest lucru este benefic si pentru masina de spalat rufe marindu-i durata de functionare (deoarece o protejam de spalari repetate inutile) care conform studiilor sunt utilizate cu 25% mai putin decat masinile de spalat care nu sunt programate dupa acest principiu.

In cazul in care totusi avem o cantitate mica de haine care trebuiesc spalate separat, iar acestea nu au un grad mare de murdarie, puteti opta pentru optiunile rapide de spalare sau “Incarcare ½” reducand in primul rand consumul de electricitate si apa, dar si factorul timp.

Din dorinta de a spala la capacitate nominala puteti supraincarca masina de spalat fapt care pe termen lung poate duce la deteriorarea masinii de spalat doarece capacitatea aceasta nominala este calculata direct proportional cu puterea motorului, dar si capacitatea bazinului.

De asemenea, efectele supraincarcarii vor fi resimtite si pe termen imediat avand in vedere spatiul restrans din cuva care nu permite o buna rotire a hainelor in interiorul acesteia. Prin urmare este foarte posibil sa gasiti urme de detergent pe haine sau acestea sa aiba in continuare urme de murdarie cu toate ca abia au fost scoase dintr-un ciclu de spalare.

Concluzia este ca nu intotdeauna detergentul se face vinovat pentru hainele prost spalate.

Preventia desigur, este cea mai buna metoda insa in cazul in care raul a fost deja facut, iar masina dumneavoastra de spalat nu mai functioneaza asa cum va doriti sau pur si simplu refuza sa porneasca circumstantele impun o vizita la reparatii masini de spalat. www.washservice.ro va diagnosticheaza in mod gratuit masina de spalat si o transporta la service-ul autorizat fara costuri suplimentare. Aceasta oferta este valabila pentru toti locuitorii din Bucuresti si judetul Ilfov.

Recomandarea noastra este una demna de toata increderea, iar acest lucru nu il spunem noi ci opiniile apreciative ale clientilor multumiti. Tot pe site-ul oficial www.washservice.ro gasiti si informatii despre reparatii masini de spalat pe care le puteti face singuri, dar si sfaturi utile despre utilizarea si intretinerea optima a masinii dumneavoastra de spalat. Pasiunea pentru munca ii determina pe specialistii de la Washservice sa “divulge secretele” meseriei, totul pentru satisfacerea clientilor si nu a interesului banesc personal.

0 Shares
You May Also Like