Are iPhone 8 display-ul minune?

Are iPhone 8 display-ul minune?

1 Shares
0
0
1

Compania Apple isi respecta renumele pentru ca an de an scoate pe piata fie cate un smartphone nou fie cate o noua aplicatie care sa fie compatibila cu smartphone-urile companiei. Aparitia lui iPhone 8 a produs multa admiratie chiar si printre concurentii de top ai Apple, cum ar fi Samsung, HTC, Huawei, etc.

iPhone 8 are un design nou, dar este deosebit de important ca acest model nu are un ecran OLED simplu, ci un AMOLED flexibil, curbat spre exteriorul carcasei. Cererea de ecrane de tip AMOLED flexibile urmeaza sa creasca cu aproximativ 135% pe parcursul intregului an 2017 fata de anul 2016, deci mult mai mult decat in 2016.

iPhone 8 este unul dintre smartphone-urile noi care vor folosi cantitati uriase de ecrane AMOLED flexibile in 2017, productia display-ului urmand sa insume circa 20% din totalul productiei la nivel mondial. iPhone 8 are un ecran AMOLED flexibil in ceea ce priveste companiile de la care poate cumpara Apple ecrane AMOLED flexibile, doar Samsung este sigur ca poate acoperi cererea extrem de mare a americanilor de la Cupertino.

Desi cei de la Apple colaboreaza cu Japan Display, LG Display si Sharp, niciuna dintre aceste companii de top nu poate produce suficient de multe ecrane de acest gen pe parcursul anului 2017. Din cauza faptului ca Apple nu poate cumpara suficient de multe display-uri AMOLED pentru iPhone 8, numarul de unitati initiale va fi extrem de mic.

Tocmai in acesta idee, Apple ar dori lansarea inclusiv a doua modele ceva mai ieftine ale iPhone 7S pentru a oferi mai multe optiuni clientilor sai. iPhone 8 va avea un ecran OLED in 2017, iar aceasta schimbare de strategie privind productia va motiva noi producatori de smartphone-uri sa faca trecerea la ecrane de tip OLED.

Obiectivul este ca pana in 2020 50% dintre toate smartphone-urile sa folosesca ecrane OLED. Schimbarea va fi in cea mai mare parte datorata faptului ca Apple va renunta la ecranele LCD pentru iPhone si va folosi ecrane OLED, incepand cu iPhone 8. De fiecare data cand un iPhone a avut o noua functie extrem de importanta,  diversi competitori au inceput sa integreze ceva similar in produsele proprii.

Desi unii producatori de telefoane inteligente vor face trecerea la OLED pentru a nu lasa clientii fara functii care au iPhone, altii vor fi obligati sa faca acest lucru. Apple cumpara de departe cele mai multe ecrane de tip LCD, majoritatea productiei actuale fiind bazata pe OLCD, iar pana in 2020 totul se va schimba in favoarea tehnologiei OLED.

Din moment ce producatorii de display iPhone vor face trecerea la OLED si cei de smartphone-uri vor fi obligati sa o faca, pentru ca nu vor mai avea de unde cumpara display-uri LCD. In aceasta idee, desi iPhone 8 sta cu siguranta la baza schimbarii, unii producatori de smartphone-uri vor fi obligati sa o faca pentru ca nu vor mai avea ce altceva sa cumpere in afara de display-uri OLED. Deci asteptam cu mare interes trecerea de la LCD la OLED.

1 Shares
You May Also Like