Alegerea unui televizor – criterii de baza

0 Shares
0
0
0

Cum se apropie Black Friday, mai mult ca sigur ti-a incoltit in minte ideea de a-ti cumpara ceva. Poate ca aveai acest plan pus la punct de ceva vreme, sau poate e doar ceva de moment. Poate ca e vorba de un televizor la care te gandeai de mult, o masina de spalat, o combina frigorifica sau orice altceva.

Daca vorbim totusi de un televizor pe care urmeaza sa ti-l achizitionezi, nu poti sa alegi “dupa ureche”. Oferta e foarte bogata, nu doar din punct de vedere al producatorilor. Poti gasi un televizor Samsung la un pret foarte bun si cu functii multiple, la fel cum poti sa dai peste o oferta de la un alt producator.

Esti pus in incurcatura si nu stii cum sa alegi? Citeste in continuare, incercam sa te lamurim.

Criterii de baza in alegerea unui televizor

  1. Dimensiuni

Din fericire, acum nu trebuie sa te mai ingrijorezi de faptul ca tv-ul iti va ocupa enorm de mult spatiu. Uita de “anticele” televizoare cu tub.

Totusi trebuie sa ai in vedere dimensiunile. Mai exact, diagonala ecranului.

De stiut: pentru a face alegerea perfecta din acest punct de vedere, alege o diagonala a ecranului care sa nu oboseasca ochii. Distanta minima de la care te poti uita in siguranta o obtii inmultind diagonala TV-ului cu 3. Astfel va trebui sa alegi si in functie de camera in care va fi montat.

  1. Producator

De regula aici recomandarea e sa alegi brand-uri cunoscute si nu “no name”. Chiar daca par foarte tentante unele oferte, e de preferat sa alegi un televizor Samsung, Philips sau LG decat unul de la un brand despre care nu ai auzit absolut nimic pana acum.

  1. Calitatea imaginii

Din fericire si aici ai suficiente optiuni: HD, Full HD, Ultra HD, 4K. Mergi pe cea din urma varianta daca vrei sa ai parte de o imagine clara si detalii incredibile. Diferenta e evidenta, e la fel ca si atunci cand compari o fotografie realizata cu un telefon relativ slab cu una facuta cu o camera foto profesionala.

  1. Porturi si conexiuni

Cel mai probabil iti doresti ca ceea ce cumperi sa nu indeplineasca doar rolul clasic de televizor. Prin urmare, asigura-te ca modelul de TV pe care il cumperi are toate porturile care iti vor permite conectarea diverselor dispozitive. Trecem in lista aici sistemele audio, laptopuri, stick-uri, consolde de gaming – prin urmare asigura-te ca acel TV pe care urmeaza sa il cumperi are MINIM un port HDMI, unul USB, dar si porturi pentru conectarea boxelor sau sistemelor audio.

  1. Pret

Unii ar pune pretul ca prim criteriu, ceea ce e total gresit. Chiar daca tehnologiile au evoluat si TV-urile “stiu sa faca” mult mai multe fata de alte perioade, asta nu inseamna ca pretul platit pentru un televizor trebuie sa fie astronomic.

Informeaza-te, compara preturile si functiile si tine cont in special de ceea ce ai nevoie. Poti gasi foarte usor un televizor Samsung care sa se potriveasca perfect nevoilor tale, la un pret accesibil. Ideea e sa nu te lacomesti si sa cumperi ceva foarte ieftin, dar nici sa nu cazi in panta cealalta, platind pe un televizor “cat nu face”.

Pune in balanta toate aceste lucruri inainte de a cumpara un televizor, iar daca nu te incanta ideea de a cutreiera magazinele fizice in cautarea celui mai potrivit, iti oferim si o recomandare: www.demax.ro.

0 Shares
You May Also Like