Afecteaza_telefoanele_mobile_viata_si_sanatatea

Afecteaza telefoanele mobile viata si sanatatea?

0 Shares
0
0
0

Nu apelezi la un service GSM pentru o inlocuire accumulator iPhone cand tu ai nevoie de o inlocuire display, la fel cum nu iti iei cel mai performant telefon cand tu ai nevoie doar sa vorbesti la el, nimic mai mult. Chiar daca ai cel mai scump telefon, nu iti poate garanta nimeni ca folosirea acestuia nu-ti afecteaza sanatate. Inainte insa de a vorbi despre acest aspect, vorbim putin de inlocuirea acumulatorilor la telefoanele cu baterie incorporata.

De ce ai avea nevoie de un service cand vrei sa beneficiezi de servicii de inlocuire acumulator iPhone? Pentru ca bateria acestui smartphone este incorporata si nu poate fi schimbata de oricine, fara instrumente speciale. Daca bateria nu mai tine cum tinea candva, intra pe Servicegsm.ro si afla cum poti beneficia de servicii GSM de calitate.

Revenim acum la intrebarea din titlu. Ne place sau nu, telefoanele ne afecteaza atat sanatatea, cat si viata in general. Cand vorbim de efectele telefoanelor asupra vietii, ne referim la viata sociala.

Pentru inceput, vorbim de cum afecteaza telefoanele sanatatea. Nu s-a demonstrat in mod categoric faptul ca telefoanele ne afecteaza viata, insa, studiile spun ca ar trebui sa avem mare grija deoarece acestea pot afecta in mai multe privinte:

  • Dependenta – pentru ca de cele mai multe ori ne ia mult timp sa lasam telefonul din mana pentru cateva minute, iar atunci cand o facem parca ne lipseste ceva.
  • Carceii – pentru ca multi stau mereu cu telefoanele in mana si tasteaza pentru a socializa cu fel si fel de persoane.
  • Auzul – pentru ca multi dintre tineri asculta muzica la maxim in casti.
  • Radiatiile – nu e nimic absolut sigur, dar cercetarile facute de-a lungul timpului au scos la iveala faptul ca este o mare probabilitate ca radiatiile emise de telefoanele mobile sa afecteze sanatate ducand ii cele din urma la producerea cancerului.
  • Tulburari de somn – pentru a le evita, nu mai dormi cu telefonul in pat.

Acestea sunt doar o parte din problemele care apar si care iti pot tulbura starea de sanatate.

Telefoanele mobile nu afecteaza doar sanatatea, ci si viata sociala. De ce? Pentru ca tot mai adesea, persoanele de langa noi sunt ignorate in favoarea celor virtuale. Avand in vedere faptul ca tot mai multe persoane sunt posesoare de smartphone, tot mai multe isi creaza o viata virtuala, o viata de care nu se pot desprinde foarte usor. Astfel, ajungi sa mergi in oras cu prietenii si acestia sa stea cu telefonul in mana, ajungi sa mergi la o cina in familie, iar cei dragi sa stea cu telefoanele in mana si asa mai departe. Nu e deloc indicat sa procedam astfel si ar trebui sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a avea mai mult o viata reala decat una virtuala.

Foloseste cumpatat telefonul astfel incat viata ta sa nu fie afectata in nici un fel de utilizarea acestuia. Nu spune nimeni sa nu-l folosesti deloc, insa cu cat mai putin, cu atat mai bine.

 

0 Shares
You May Also Like