atena-templul-lui-zeus

Weekend la Atena

0 Shares
0
0
0

Orasul zeilor si al eroilor

Atena este capitala Greciei si reprezinta locul unde s-a nascut democratia. Fiind supranumit in antichitate orasul zeitei Atena, orasul este unul dintre cele mai vechi din lume cu o istorie de cel putin 3000 de ani. Atena antica a fost un oras stat extrem de puternic, un centru cultural foarte important, era locul unde se studia in cadrul Academiei lui Platon si unde exista Liceul lui Aristotel.

Inca din antichitate Atena a reprezentat o destinatie interesanta pentru toti turistii. In ultimele decenii infrastructura orasului s-a modificat constant astfel ca in anul 2004 Atena a gazduit Jocurile Olimpice de Vara.

Un oras al zeilor, al traditiilor stravechi, o populatie care dainuie pe acele meleaguri din cele mai vechi timpuri ale civilizatiei: leaganul civilizatiei.

Ce vizitam?
• Templul lui Zeus – datand din secolul VI inainte de Hristos, in perioada Romana, acest templu a fost cel mai mare din Grecia
• Agora – cea mai cunoscuta piata din Atena, centrul politic si administrativ al vechiului oras antic. Aici se desfasurau toate activitatile importante ale orasului: politica, filozofie, atletism, etc.
• Acropolis – templele de aici sunt unele dintre cele mai mare importanta din perioada antica atat din punct de vedere al activitatilor care se desfasurau aici cat si din datorita faptului ca modul lor de constructie a influentat foarte mult arhitectura vremii. Puteti admira monumente precum: Erechteionul, Templul Atenei, Partenonul, Teatrul lui Dionysos si altele.
• Muzeul National de Arheologie – aici puteti admira diferite colectii precum cea de bronz, cea de sculptura clasica, colectia de vase, colectia miceniana.
• Forumul Roman si Turnul Vanturilor- cea mai mare atractie o reprezinta Turnul Vanturilor cu o arhitectura unica infatisand cele opt vanturi.

Unde mancam?
• Spondi- cel mai bun restaurant al Atenei; Vardis- bucatarie frantuzeasca; Pil Poule- acest restaurant ofera o panorama minunata spre Acropole; Aristera Dexia- retete internationale bazate pe incrediente grecesti

Unde facem cunparaturi?
• Talciocul Atenei- puteti gasi obiecte autentice vechi; Korres- produse cosmetice bazate pe incrediente naturale; Elena Votsi- creatoare de moda; Kori- magazin de suveniruri

Atena, impartita intre cultura straveche si zonele de plaja, este unul dintre marile orase ale Europei, care ofera o vacanta unica: muzee, galerii de arta, monumente istorice, iar daca vrei o schimbare de peisaj, statiunile litoralului te asteapta stralucitoare si pline de viata. Poti vizita Atena doar pentru Acropole, Parthenon si Muzeul National, unde vei gasi unele dintre cele mai frumoase urme ale Greciei antice si vei simti sarmul sacru al monumentelor si al artei. Daca urci pe Acropole si privesti Atena vei descoperi de fiecare data un alt oras, plin de contraste si surprize: antic, bizantin, neoclasic, modern, vesel.

Veselia orasului se poate vedea peste tot: in teatrele antice, in expozitiile moderne, la competitiile sportive, langa coloanele unui vechi templu, la un concert sau chiar langa un pahar de Raki intr-o taverna. Sau, tot aici, te poti bucura de viata de noapte pe care acest oras ti-o ofera cu generozitate prin restaurantele sale, barurile si cluburile de noapte. Atena beneficiaza de o localizare excelenta, oferindu-i vizitatorului posibilitatea sa cunoasca teatrul antic Epidavros, Delphi si Mycenae – casa regelui Agamemnon. De asemenea, poti face croaziere pana la insulele din apropiere: Aegina, Poros si Hydra. Evenimente artistice, festivaluri, competitii sportive, aniversari si multe alte momente distractive isi aleg gazda aici, in orasul Jocurilor Olimpice.

Va recomandam sa vizitati Atena !

Muzeul Acropolelor
Este unul dintre cele mai importante muzee din lume. El gazduieste temporal capodoperele civilizatiei grecesti antice, dedicate celor mai importante sanctuare atheniene.la ora actuala au inceput pregatirile pentru contruirea unui nou muzeu. Multe piese unice de arta ce ornamentau Acroplolele au fost furate si trasferate in strainatate. Cel mai mare jaf de acest gen a avut loc in sec 19 de catre Lord Elgin.

Acropolele din Athena

Dealul Acropolelor, asa numitul “Stanca Sacra” a Atenei, este cel mai important site al Atenei.in timpul Perioadei de Aur a lui Perikle, aici s-au construit unele dintre cele mai reprezentative capodopere arhitecturale ale epocii. Ramasitele primelor asezari de pe Acropole dateaza din peerioada Neolitica. De-a lungul secolelor pitra dealului a fost in continu folosita fie pentru locurile de cult fie pentru casele de locuit.
In timpul perioadei clasice(450-330BC) trei importante temple au fost construite pe ruinele celor vechi: Panteonul, Erechtheion, si Templul lui Nike, dedicate lui Athena Parthenos, Athena Polias, si respectiv Athena-Apteros Nike.

Templul Olimp
Conform traditiei, intemeierea sactuarului merge inapoi in tipurile mitice ale lui
Deucalion. Locul a fost locuit din timpuri preistorice si cultul zeului Zeus, este atestat inaca de la inceput. In 515 BC Peisistratos
cel tanar , incepe contructia monumentalului templu care insa nu este finalizata datorita sfarsitului tiraniei in Athena. Mai tarziu templul este finalizat de catre imparatul roman Adrian in 124/125 AD. In interiorul templulu se gasea o colosala statue ( din aur si fildes) a lui Zeus.

Pentru o oferta personalizata sau rezervari va rugam contactati-ne la Asistenta Online sau scrieti un email la Contact, sau sunati la 0734.797911 .


0 Shares
You May Also Like