Cum te pot ajuta ciorapii compresivi

Cum te pot ajuta ciorapii compresivi?

0 Shares
0
0
0

Ciorapii medicali de compresie sau strampii de compresie sunt un tip special de imbracaminte care sunt concepute pentru a ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la reducerea umflaturilor. Acestia sunt adesea folositi de persoanele care sufera de afectiuni precum vene varicoase, hipertensiune arteriala sau artrita.

Ciorapii medicali de compresie au fost initial conceputi ca o modalitate de a ajuta persoanele care au pierdut mult sange din cauza unei rani sau a unei interventii chirurgicale.

Ciorapii medicali de compresie sunt confectionati dintr-un tip special de tesatura. Aceasta tesatura este alcatuita dintr-un numar de straturi mici. Aceste straturi sunt conectate intre ele printr-un tip special de fir. Tesatura este apoi tesuta strans. Acest lucru face ca tesatura sa fie rezistenta si cu o textura bogata.

Ciorapii medicali de compresie sunt de obicei bine ajustati. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt conceputi pentru a ajuta la reducerea umflaturii. Compresia ciorapilor ajuta la reducerea cantitatii de sange care circula in vene. Acest lucru, la randul sau, ajuta la reducerea cantitatii de umflaturi in vene.

Ciorapii medicali de compresie pot fi purtati tot timpul. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu sunt conceputi pentru a fi purtati pentru o perioada lunga de timp. Ei sunt conceputi pentru a fi purtati pentru o perioada scurta de timp. Cu toate acestea, ii puteti purta si pentru o perioada lunga de timp, daca doriti.

Ciorapii medicali de compresie sunt de obicei vanduti in pachete de doua sau patru bucati. De asemenea, ii puteti cumpara si in pachete individuale. Ciorapii medicali de compresie nu sunt scumpi. De obicei sunt vanduti la un pret de aproximativ 40 lei pe pachet.

Pe piata exista mai multe tipuri de ciorapi de compresie, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Pentru alergatori, cel mai popular tip de ciorap de compresie este ciorapul de compresie gradat. Ciorapii de compresie graduala sunt conceputi pentru a creste treptat nivelul de compresie pe masura ce ciorapul se apropie de picioare, ajutand la imbunatatirea circulatiei si la reducerea umflaturilor.

Principalul dezavantaj al ciorapilor de compresie graduala este ca pot fi dificil de pus si de dat jos. Din acest motiv, unii alergatori aleg sa poarte ciorapi de compresie doar in timpul sesiunilor de alergare, in timp ce altii ii poarta tot timpul.

Exista si alte tipuri de ciorapi de compresie, inclusiv ciorapii cu insertii de spuma si ciorapii cu cadru metalic. Insertiile din spuma sunt concepute pentru a oferi mai mult suport si confort, in timp ce ciorapii cu rama metalica sunt mai rezistenti si ofera mai multa compresie. Cu toate acestea, ciorapii cu cadru metalic sunt, de asemenea, mai dificil de pus si de dat jos.

In cele din urma, depinde de fiecare alergator in parte sa decida ce tip de ciorap de compresie este cel mai bun pentru el. Daca sunteti nou in domeniul ciorapilor de compresie, cel mai bine este sa incepeti cu ceva simplu, cum ar fi ciorapul de compresie gradat. Pe masura ce va simtiti mai confortabil cu ciorapii de compresie, puteti experimenta cu diferite tipuri de ciorapi de compresie pentru a gasi varianta perfecta pentru nevoile dumneavoastra.

Mai multe detalii pentru alte tipuri de strampi gasiti pe Cosmetiquette.ro.

 

0 Shares
You May Also Like