Beaucarnea, planta picior de elefant – de ce sa o alegi

Beaucarnea, planta picior de elefant – de ce sa o alegi?

0 Shares
0
0
0

Originara din Mexic si zone semi-desertice din sudul Statelor Unite, Beaucarnea este o planta suculenta numita si arbore de sticla din cauza formei umflate a bazei trunchiului sau chiar o gasesti de cumparat sub denumirea de picior de elefant Beaucarnea Recurvata, 35 cm din cauza scoartei sale frumoase in aceasta forma.nfl jersey sales adidas shoes on sale nfl super bowl adult sex toys jordan for sale top couples sex toys custom nfl jerseys best jordan 4 best sex toys for couples dallas cowboys jersey nfl fan shop online wig store jordan for sale official nfl shop adidas shoe on sale

Un arbore suculent decorativ care poate fi cultivat in pamant, la soare, in ghivece in alta parte, unde este adesea considerat o planta de apartament.

Ce e de stiut:

Denumire botanica: Beaucarnea recurvata sau Nolina recurvata

Nume comun: Beaucarnea, Picior de elefant, Arbore de sticla,

Familia Noline: Agavaceae

Inaltime x raspandire: Formeaza un copac mic de interior de la 30 cm pana la 1,20 m inaltime atunci cand este crescut in ghiveci. In pamant, poate ajunge la 3 pana la 6 m inaltime cu pretul unei cresteri foarte lente.

Frunzis: persistent. Frunzele lanceolate ale Beaucarneai, lungi, cazute si inguste, sunt verzi si se dezvolta intr-un smoc flexibil la capatul ramurilor. Un trunchi maro caracteristic, frumos, se largeste la baza odata cu varsta, luand forma unei sticle si asigurand acestui copac mic cu apa. Scoarta crapata care il acopera aminteste de modelele pielii de elefant, ceea ce i-a castigat porecla.

Flori: Cultivata in ghivece in interior, aceasta planta suculenta de obicei nu infloreste. Dar in pamant, copacul produce flori mici albe dispuse in panicule deasupra frunzisului.

Expunere: Un loc cat mai luminos posibil, chiar si in lumina directa a soarelui.

Mediu de cultura: Beaucarnea are nevoie de putin pamant. Intr-o oala, intinde un mulci mineral in jurul bazei pentru a evidentia forma sa unica a sticlei. In pamant se apreciaza un sol bogat si bine drenat.

Rezistenta: Acest copac mic poate fi cultivat numai in aer liber. In alta parte, este mai bine cultivat intr-o sera rece sau temperata, decat in ​​interior.

Udare si ingrasamant

Piciorul de elefant este foarte sensibil la excesul de apa. Uda-l moderat pe toata perioada de crestere, lasand substratul sa se usuce cateva zile intre doua aplicatii.

Completeaza aceasta udare cu o doza de ingrasamant lichid pentru plante verzi la 15 zile sau o data pe luna, doar din aprilie pana in octombrie. In lunile de iarna uda foarte putin (in medie o data pe luna) si nu folosi ingrasamant deoarece planta este in repaus.

Cu toate acestea, vara si iarna, intre doua udari, nu ezitati sa pulverizati putina apa pe frunzele in forma de panglica ale plantei cel putin o data pe saptamana cu apa necalcaroasa si temperata. Acest lucru va elimina, de asemenea, orice praf care se acumuleaza.

Dimensiunea lui Beaucarnea

Nu este nevoie sa iti tai planta de apartament. Lasa Beaucarnea sa prinda contur in voie. Pe masura ce planta imbatraneste, frunzele de baza se usuca. Este un fenomen normal. Este necesar sa tai in mod regulat aceste frunze maro.

Vara si iarna

Din iunie si pe tot parcursul verii, Beaucarnea poate sta afara, inclusiv in regiunile racoroase. Muta planta la umbra partiala in primele saptamani si apoi in plin soare. Iarna, daca ai posibilitatea, pastreaz-o intr-o sera rece sau o veranda.

0 Shares
You May Also Like