Vedettes_de_Paris

Croaziera si cina pe raul Sena

0 Shares
0
0
0

Orasul iubirii, Paris este strabatut de raul Sena. Acest rau trece prin inima parisului alimentand orasul cu apa, oferind mancare si transport locuitorilor de peste 2200 de ani, atunci cand pescarii celti din tribul Parisii s-au stabilit pe malurile acestui rau in zona Ile St-Louis. Croaziera pe raul Sena poate insemna si un perelinaj istoric, pe langa cina romantica sau privelisttile nocturne superbe oferite de “orasul luminilor”.

Croazierele turistice de zi , avand o durata de aprozimativ o ora, trec pe langa monumente importante cum ar fii Notre-Dame, Louvre sau Turnul Eiffel. Cu preturi mai piperate, insa neuitat, sunt croazierele cu cina pe raul Sena . Experiente foarte frumoase mai ales pentru romantici.

Iata ce variante iti pun la dispozitie companiile pariziene care opereaza astfel de croaziere pe raul Sena.

La Compagnie des Bateaux-Mouches

Bateaux Mouches este cel mai vechi tour-operator, numele acestei companii fiind adesea folosit ca termen generic pentru croazierele cu vaporase pe raul Sena.

Pe timpul verii croazierele pleaca la fiecare jumatate de ora, mai rar in lunile de iarna. Pe parcursul croazierei puteti auzi inregistrari in diferite limbi care descriu atractiile turistice de pe malul Senei.

Croazierele cu cina circula intreg anul iar imbarcarea se face la ora 19:30 si intoarcere la statia Bateaux-Mouches langa Pont de l’Alma la ora 22:45. Exista 2 tipuri de meniu Excellence si Prestige iar preturile depasesc 100 de euro.

Sunt si croaziere de zi care includ servirea pranzului insa acest tip de cruaziere sunt disponibile in weekend si de sarbatori. Imbarcarea se face la ora 12:30 si intoarcerea la 14:15.

Bateaux Parisiens

Aceasta companie opereaza cu ambarcatiuni tip “trimaran”, sunt acoperite cu sticla si poarta nume speciale Catherine Deneuve, Isabelle Adjani sau Jeanne Moreau. Aceste nave pot adaposti pana la 600 de pasegeri si au comentarii audio inregistrate in 13 limbi .

Intre luniile Aprilie si Noiembrie croazierele pleaca la interval de 30 de minute , iar in restul anului la interval de o ora . Statia Bateaux Parisiens este localizata pe malui raului foarte aproape de Turnul Eiffel.

Aceasta companie are 3 optiuni la croazierele cu cina : “Etoile Service” cea mai ieftina , “Select Service” cu vinuri mai bune si masa langa fereastra si “Premier Service”, la o masa rotunda cu o hostess, in partea din fata a ambarcatiunii si bauturi dupa cina, evident cea mai scumpa.

Imbarcarea se face la ora 19 iar pana la ora 23 poti savura din romantismul si farmecul orasului iubirii.

Pentru croazierele cu pranz imbarcarea se face la ora 12:30 cu intoarcere la 14:30. In anumite zile se organizeaza croaziere cu tema muzicala, cu pranz urmat de un concert de o ora.

Vedettes de Paris

Este compania care opereza cu ambarcatiuni de dimensiuni mai mici, insa barcile vintage atrag foarte multi romantici, traditionalisti sau iubitori de ambarcatiuni.

Croazierele numite “Discovery” pleaca de 2 sau 3 ori pe ora, in functie de sezon, iar croazierele cu cina sunt disponibile doar sambata seara cu plecarea la ora 21:10.

Vedettes de Paris ofera si croaziere tematice cum ar fii “Croaziera cu paste” , unde primesti, contra cost, paste si vin, “Croaziera Petunia” pentru copii insa cu prezentarea atractiilor doar in limba franceza, sau “Croaziera de degustare a sampaniei”.

Alte companii care ofera croaziere speciale pe raul Sena sunt Capitaine Francasse , La Marina sau Yachts de Paris .

0 Shares
You May Also Like