piramide

Croaziera Misterul Piramidelor

0 Shares
0
0
0

Croaziera „MISTERUL PIRAMIDELOR” 7 nopti, VAS DE CROAZIERA 5*

Ziua 1. Întâlnire cu reprezentantul agenţiei în aeroportul din Bucureşti. Decolare cu o cursă charter. Sosire în Hurghada. Formalităţile de primire a vizei. Transfer la hotel şi cazare.

Ziua 2. Plecare dimineaţa foarte devreme (mic dejun la pachet). Transfer Hurghada-Luxor-Aswan cu autocar cu aer condiţionat, cu scurte opriri pe traseu. Vizitarea Obeliscului Neterminat şi a Marelui Baraj de la Aswan. Plimbare cu felucca pe Nil. Opţional: spectacol de lumini şi sunete la Templul Philae. Îmbarcare pe vapor. Cina şi cazare pe vapor.

Ziua 3. Mic dejun pe vapor. Vizitarea templului din Kom Ombo. Prânz. Navigare spre Edfu. Vizita la Templul lui Horus (transferul la templu se efectuează cu trăsuri). Cina şi Galabia Party pe vapor.
Ziua 4. Mic dejun. Vizitarea malului vestic al Nilului: Coloşii Memnon, Valea Regilor, Templul Mortuar al Reginei Hatshepsut, atelier de prelucrare a alabastrului. Prânz. Opţional: vizită la Templul Luxor. Cina şi cazare pe vapor.

Ziua 5. Mic dejun. Vizitarea Templului din Karnak. Prânz. Seara transfer la gară. Călătorie cu trenul la Cairo (clasa I, fotolii rabatabile).

Ziua 6. Dimineaţa sosire în Cairo. Transfer la hotel. Vizite la: Muzeul de Egiptologie (inclusiv tezaurul lui Tutankamon, opţional sala mumiilor), platoul de la Giza cu Piramidele şi Sfinxul, fabrica de parfumuri. Opţional: spectacol de sunete şi lumini la Piramide. Cina şi cazare.

Ziua 7. Mic dejun. La amiază plecare din Cairo. Sosire în Hurghada şi transfer la hotel, cină şi cazare.

Ziua 8. Mic dejun. Eliberare camere cel târziu la ora 12.00. Transfer aeroport şi decolare Bucureşti.

Date de plecare
Pret in EURO / persoana
02.12; 09.12; 16.12 23.12 30.12
Loc in camera dubla 699 799 810
Camera single 835 935 945
Al treilea adult 675 775 785
Primul copil 2 -12 ani 480 530 540
Supliment hotel 4* in Hurghada, demipensiune 40 60 70
Supliment hotel 5* in Hurghada, demipensiune 45 65 75

Pentru o oferta personalizata sau rezervari va rugam contactati-ne la Asistenta Online sau scrieti un email la Contact, sau sunati la 0734.797911 .

Pe croaziere se acceptă maxim 3 persoane / cameră (adulţi + copii = max 3 persoane).
Supliment vagon de dormit (cuşetă maxim 2 pers; include cina şi micul dejun pe tren): 45 euro / pers (loc in dubla) şi 70 euro / pers (single)
Supliment Cina Craciun (obligatorie): 70 euro / adult, 35 euro / copil
Supliment Cina Revelion (obligatorie): 110 euro / adult, 55 euro / copil

Servicii incluse la croaziera “Misterul Piramidelor”: transport avion cursa charter Bucuresti – Hurghada si retur; transferuri; 2 nopţi cazare cu demipensiune în Hurghada, hotel 3*; 3 nopţi cazare cu pensiune completă vas de croazieră 5*; 1 noapte cazare cu demipensiune în Cairo hotel 4* (Oasis, Zoser sau similar); 1 noapte pe tren clasa I (fotolii rabatabile); vizitele la obiectivele turistice menţionate; ghid local şi însoţitor de grup roman

Nu sunt incluse în preţ: taxe aeroport (75 euro / persoană – obligatorii); taxa viză (16 euro / persoană – obligatorie, se achită la agenţie); taxa de meeting&assistance şi bacşişuri – obligatorie ( 34 euro / persoană); – asigurarea medicală (opţională dar recomandată); asigurarea storno (1,5% din preţul total – opţională dar recomandată); excursiile opţionale.

* VIZA pentru Egipt se obţine la sosirea în Hurghada pe aeroport, dar se achită la agenţie. Acte necesare: paşaport valabil înca 6 luni de la data plecării. Turiştii care îşi obţin viza individual sau copiii care nu au paşaport individual nu vor achita taxa de viză.

* PRETURILE pentru COPII sunt valabile numai în cazul în care copiii sunt cazaţi în cameră cu doi adulţi. Cazarea a doi copii în cameră cu doi adulţi se poate face doar la hotelurile în care există posibilitatea suplimentării camerei duble cu două paturi. Copiii sub 2 ani plătesc doar taxele de aeroport şi de viză, însa fara loc în avion şi fără masă la hotel. Preţurile pentru copii se acordă copiilor care NU au împlinit vârstele specificate până la data întoarcerii. În majoritatea hotelurilor şi pe vasele de croazieră camera triplă înseamnă cameră dublă cu pat suplimentar.

* programul pe zile (ordinea vizitelor sau a cazărilor) poate suferi modificări (în funcţie de orarul de zbor al avionului, programul de navigare al vaporului, afluenţa circulaţiei pe Nil, ecluza de la Esna), cu păstrarea integrală a serviciilor. Programul exact pe zile şi ore se stabileşte zilnic şi se afisează de către ghid la avizierul de la recepţia vasului.

* în majoritatea hotelurilor şi pe vasele de croazieră camera triplă înseamnă camera dublă cu pat suplimentar

* în program este inclusă călătoria cu tren la clasa I (compartimente de aprox. 30 persoane) iar ghidul va călători cu acest tren. Turiştii care vor achita suplimentul de cuşetă vor călători cu alt tren care are doar cuşete şi care pleacă la ore diferite faţă de trenul cu compartimente de clasa I (aprox. 1 – 2 ore diferenţă).

* preţurile pentru cazările din Hurghada au fost calculate pentru urmatoarele hoteluri:
– hotel 3*: Hor Palace, Empire sau similar;
– suplimentul hotel 4* demipensiune la: Sea Gull, Grand Seas Hostmark sau similar;
– suplimentul hotel 4* all inclusive la: Sea Gull, Palm Beach, Hilton Long Beach sau similar;
– suplimentul hotel 5* demipensiune la: Sonesta Pharaoh (garden view), Tia heights Makadi Dune sau similar
– suplimentul hotel 5* all inclusive la: Desert Rose, Tia Heights Makadi Dune sau similar
Alegerea hotelurilor din Hurghada pentru programele de croazieră se face de către agenţie, în funcţie de disponibilităţi. Opţiunea turistului pentru alte hoteluri decât cele menţionate mai sus presupune recalcularea preţului.

* preţurile vor putea fi modificate în situaţia în care costurile de transport vor fi majorate de către transportator, ca o consecinţă directă a creşterii preţului petrolului pe piaţa internaţională. De asemenea, preţurile vor putea fi majorate in situaţia în care paritatea euro / dolar va înregistra modificări mai mari de 5% faţă de data întocmirii ofertei.

* agenţia işi rezervă dreptul de a modifica suma aferentă taxelor de aeroport şi de viză în situaţia în care acestea sunt impuse de terţi

* Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare. Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.

Despre Valea Regilor

Imaginati-va un oras intreg construit pentru a servi mortii, un loc secret in care sa nu poata nimeni intra sau iesi fara permisiune speciala. In timpul Noului Regat, cu aproape 3500 de ani in urma, faraonii au decis sa-si protejeze mormintele de hoti. Au construit un oras intr-un loc pustiu, cunoscut astazi drept Valea Regilor.

Temple si monumente se ridicau pe un mal al Nilului, iar pe cealalta parte se afla un sat imprejmuit cu ziduri, pentru muncitorii ce sapau morminte roiale adanc in dunele de nisip. Sute de muncitori lucrau in Valea Regilor. Cand nu erau la munca, barbatii traiau cu familiile lor in satul special ridicat pentru muncitori, sat numit astazi Deir al Medina. In sat, casele erau mici, facute din noroi de pe malul Nilului, uscat la soare.

Astazi, se mai vad doar pietrele de temelie ale satului Deir al Medina. Satul a inflorit timp de 500 de ani, timp in care au fost ingropati in vale regii. Oamenii inca traiesc aproape de Valea Regilor si multi dintre ei isi castiga existenta ghidandu-i pe strainii interesati de vechile mistere ale Vaii.

Cel mai magnific mormant din Regatul Nou, nu fuse deloc ascuns. Sapat adanc intr-o stanca, acest imens templu ascundea mormantul lui Hatshepsut. Misterul inconjoara acest conducator egiptean pentru ca Hatshepsut era o femeie ce luase tronul intr-un moment in care doar barbatilor li se permitea sa conduca.

MORMANTUL LUI TUTANKAMON
Cu doar cateva indicii, ca o cupa si o piesa din aur, insemnate cu numele faraonului, arheologul englez Howard Carter incepuse vanatoarea de morminte in Valea Regilor. In 1922, dupa sase ani de sapaturi, Carter gasi in sfarsit intrarea catre camera mortuara a faraonului Tutankamon. Carter devenise prima persoana in mai mult de 3000 de ani, ce vazuse minunatiile din mormantul faraonului. Legende antice amenintau ca un blestem va cade peste oricine va indrazni sa deranjeze mormantul unui faraon. Dar capcane ascunse si vraji magice nu l-au oprit pe Howard Carter. El a gasit in mormant atat statui din aur si bijuterii cat si picturi rupestre nepretuite.
MUMIILE-TRUPURI ETERNE
Ce este o mumie? Este de fapt doar un trup conservat. Oamenii de stiinta au gasit mumii in ghetari sau ingropate adanc in mlastini. Dar cele mai faimoase mumii vin din Egipt, unde imbalsamatorii conservau cu mare grija cadavrele. Si-au facut treaba bine: astazi, multe mumii egiptene au mai mult de 3000 de ani. Daca le-am taia bandajele, am descoperi chipurile oamenilor care, cu mii de ani in urma au creat o civilizatie de exceptie. Sarcofagele pentru mumii erau incrustate cu bijuterii si pictate in culori vii. De obicei facute din lemn, sarcofagele trebuiau sa conserve si sa apere trupul de hoti si animale. Chipurile pictate pe sarcofag ajutau spiritul sa isi gaseasca trupul, si simbolurile magice ajutau la ghidarea spiritului catre viata de apoi.
MARILE PIRAMIDE
Cine a construit marile piramide ale Egiptului? Cum puteau oamenii antici, cu doar unelte de baza sa construiasca acesti munti de piatra, cele mai mari structuri asamblate vreodata de oameni? Chiar si astazi, astfel de intrebari ii urmaresc pe toti cei interesati de misterele acestei lumi antice. Stim ca piramidele erau morminte ce pastrau trupurile si comorile nepretuite ale regilor egipteni. Dar expertii mai stiu ca misterioasele piramide, lasate fara bogatii, inca nu si-au dezvaluit toate secretele.
REGII PIRAMIDELOR
Acesti regi, care au condus Egiptul in timpul Regatului Vechi au fost odata ingropati in Marile Piramide. Desi infaptuirile lor sunt aproape pierdute istoriei, numele si chipurile lor vor trai, atat timp cat piramidele vor sta in picioare.
KHUFU
Tiran sau geniu? Unii experti considera ca Khufu (numit si Cheops de catre greci) era un rege arogant si neiertator. Dar astazi, alti oameni de stiinta considera ca Khufu a condus o tara prospera si ca el a organizat si a avut grija de mii de muncitori.
KEFREN
Fiul lui Khufu, Khefren, a construit a doua dintre cele trei mari piramide. Desi este cu 3 metri mai mica decat Marea Piramida a lui Khufu, mormantul lui Khefren a fost construit pe un teren mai inalt astfel incat pare mai inalt decat cel al tatalui sau.
MENKAURE
Ultima si cea mai mica piramida de la Giseh a fost inceputa pentru acest rege. Are mai putin de ¼ din marimea celorlalte. Menkaure a incercat sa-si faca mormantul mai impresionant acoperindu-l cu granit rosu. A murit inainte ca piramida sa fie terminata.
PIRAMIDELE ASTAZI
Turismul este industria cea mai dezvoltata in Egiptul Modern. Astazi, egiptenii arata mandri mostenirile antice catre mii de vizitatori. Ei fac ture si plimbari cu camilele in jurul piramidelor si a celorlalte monumente. Unii ghizi ofera chiar plimbari prin pasaje secrete catre camerele mortuare ascunse adanc in piramide.
UN OCHI PAZITOR
Timp de secole, vizitatorii Egiptului puteau vedea doar capul Sfinxului. Nimeni nu stia ce se afla sub nisip. Unii credeau ca era capul si chipul unei femei, poate o zeita sau o regina. Cand arheologii au descoperit in sfarsit intreg Sfinxul, cu aproape 100 de ani in urma, au vazut ca era capul regelui Kefren montat pe trupul unui leu urias. Monumentul este simbolul zeului soarelui Ra si al marii puteri a faraonului. Totusi, Sfinxul inca mai poate ascunde mistere. Unii experti cred ca acele camere neexplorate ale Sfinxului si unele pasaje sunt ascunse in imensul trup al leului.
Conform unei legende antice, un print a adormit odata aproape de capul Sfinxului. El a visat Sfinxul care ii promitea ca il va face faraon inaintea fratilor sai mai mari daca ii va curata trupul de nisip. Printul se apuca indata de treaba si curand deveni faraonul Thutmose IV.
IMHOTEP: PRIMUL ARHITECT
Imhotep a trait acum aproape 4500 de ani in urma, ca scrib, la curtea regelui Djoser, unde scria texte medicale, servea ca mare preot pe zeul soarelui si supraveghea toate treburile curtii. Atat de mari au fost infaptuirile sale incat Imhotep a ajuns mai tarziu sa fie venerat ca zeu.
PIRAMIDA PASILOR
Acest mormant al regelui Djoser are 6 blaturi, la fel cu un tort de nunta. Avand aproape 61m inaltime, aceasta piramida este prima structura ampla facuta din blocuri de gheata sparta. Odata, era inconjurata de ziduri, statui si altare.

Marile piramide nu erau singure. Erau inconjurate de temple si morminte mai mici pentru sotiile importante ale regilor si pentru oficialii curtii care doreau sa-si serveasca conducatorii chiar si dupa moarte.
O CALATORIE SPRE VIATA DE APOI
Pentru egiptenii antici, nici un eveniment din viata nu era mai important decat moartea. Fara o inmormantare potrivita, spiritul si trupul nu se puteau reuni in lumea de apoi. Construirea atenta a unui mormant, conservarea elaborata a trupului si ofrandele catre zei erau doar inceputul lungii calatorii a spiritului.
In afara mormantului, procesiunea funerara se oprea pentru ca preotii sa poata oficia o ceremonie speciala numita “deschiderea gurii”. Mumia era ridicata in nisip si un preot, atingea gura mumii cu unelte ceremoniale, in timp ce spunea rugaciuni si incantatii specifice.
Inimile regilor si faraonilor erau cantarite, dupa moarte, intr-o balanta, cu pana zeitei Maat, ceea ce simboliza adevar si corectitudine. Daca inima si pana se balansau, persoana traise o viata buna. Dar daca inima era incarcata cu pacate, un monstru cu cap de crocodil numit Ammit-infuleca indata inima. Fara inima, persoana nu putea intra in regatul mortilor.
Mormintele si cutiile mumiilor erau dese ori inscriptionate cu rugaciuni si formule magice din Cartea Mortilor. Aceasta carte continea mai mult de 200 de formule magice si rugaciuni ce ajutau spiritul sa duca la bun sfarsit periculoasa calatorie catre viata de apoi.0 Shares
You May Also Like