Rochii pentru ocazii speciale

0 Shares
0
0
0

Incepand cu imbracamintea pentru intalanirile formale sau evenimente speciale si pana la rochiile pentru petrecerile obisnuite, rochiile de ocazie sunt esentiale in garderoba oricarei femei. Sexul frumos intampina adesea dificultati in momentul in care trebuie sa aleaga rochia potrivita pentru o ocazie speciala.

Femeile din ziua de astazi au o agenda incarcata in ceea ce priveste evenimentele la care trebuie sa participle. Fiecare dintre acestea are frumusetea si stilul ei unic. Elementul care salveaza mereu situatia este reprezentat de clasica rochie neagra.

Aceasta poate fi purtata in diferite moduri, cu tocuri foarte inalte, cu incaltaminte comoda, accesorizata cu elemente care o scot din anonimat sau doar cu o pereche de cercei. Insa, in ziua de astazi, rochia neagra este considerata a fi banala deoarece marile case de moda au adoptat stiluri din ce in ce mai excentrice, folosind print-uri si materiale iesite din comun.

In comparatie cu anii 50-60, rochiile de ocazie sunt private ca fiind mult mai casual acum, existand totodata si o varietate mult mai larga de siluete si de stiluri. Cu o suta de ani in urma, statutul social determina stilul vestimentar, astfel incat, daca erai suficent de bogat pentru a-ti putea achizitiona o rochie de ocazie, optiunile nu erau intocmai variate.

Majoritatea femeilor ce faceau parte din clasa mijlocie aveau o singura rochie de ocazie, potrivita pentru orice tip de eveniment precum, petreceri, nunti sau alte ocazii formale.

In anii 50, nu conta daca aveai doar o singura rochie de ocazi cu care sa te prezinti la fiecare eveniment la care luai parte, decat in cazul in care faceai parte din clasa bogatilor si luai parte la petreceri la care se faceau fotografii. Astfel, oamenii ar fi putut observa faptul ca porti o singura rochie la fiecare eveniment la care participi.

Relaxarea continua a standardelor de imbracaminte formala de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial redefineste tot ceea ce inseamna imbracaminte formala si semi-formala. Rochia de ocazie, insa, a ramas in aceeasi arie de referinta, facand parte, inca de la inceputuri, din categoria “imbracaminte formala”.

In functie de evenimentul la care luam parte, dar si in functie de bugetul pe care suntem dispusi sa il alocam pentru achizitionarea unei rochii de ocazie, avem la dispozitie o varietate de materiale precum matase, satin, caifea, dar si o varietate de modele care ne pot face sa iesim din anonimat.

Casele de moda propun pentru evenimentele sonore ce se desfasoara pe intregul mapamond, numeroase modele si print-uri care transforma orice femeie intr-un adevarat star de cinema.

Daca vrem cu adevarat sa fim unice, exista o modalitate prin care putem sa ne deosebim total de restul invitatelor de la eveniment. Executarea rochiilor la comanda ne ofera oportunitatea si libertatea de a purta o piesa vestimentara care sa se potriveasca perfect masurilor noastre, dar si stilului nostru personal.

Astfel, executarea unei rochii de ocazie la comanda ne ofera garantia ca aparitia noastra va fi de neuitat si ca nu exista riscul sa purtam o piesa vestimentara identica cu a unei alte invitate.

0 Shares
You May Also Like