Care sunt cele mai populare destinații externe pentru Crăciun

Care sunt cele mai populare destinații externe pentru Crăciun?

0 Shares
0
0
0

Crăciunul este un moment special în an când multe persoane doresc să își facă planuri de călătorie și să petreacă sărbătorile într-un mod cu totul special.

Deși România oferă numeroase locuri minunate pentru a petrece Crăciunul, nu putini sunt cei care aleg să exploreze destinații externe. În acest articol, vom discuta despre cele 25 de destinații externe de Crăciun care sunt cel mai adesea preferate de turiștii români.

Vă rog să rețineți că prețurile sunt doar estimative și pot varia în funcție de disponibilitate, perioada rezervării și alți factori.

 1. Viena, Austria : Costuri estimative: 800 – 1200 € per persoană. Viena se transformă într-un adevărat paradis de Crăciun, cu târguri și decorațiuni impresionante.
 1. Praga, Cehia: Costuri estimative: 600 – 1000 € per persoană. Orașul este celebru pentru piața sa de Crăciun și pentru atmosfera de basm.
 1. Paris, Franța: Costuri estimative: 1000 – 1600 € per persoană. „Orașul Luminii” oferă o atmosferă romantică și festivă în perioada Crăciunului.
 1. Londra, Marea Britanie: Costuri estimative: 1100 – 1800 € per persoană. De la patinoarul de la Somerset House la luminile de Crăciun de pe Oxford Street, Londra este magică în perioada sărbătorilor.
 1. New York, SUA: Costuri estimative: 1800 – 2500 € per persoană. Cu Rockefeller Center și multe alte atracții, New York este o destinație iconică de Crăciun.
 1. Roma, Italia: Costuri estimative: 800 – 1300 € per persoană. Roma oferă o combinație de tradiție și istorie, pe lângă un Crăciun „la dolce vita”.
 1. Barcelona, Spania: Costuri estimative: 700 – 1200 € per persoană. Desi nu e un loc tradițional pentru Crăciun, Barcelona oferă o experiență culturală unică.
 1. Amsterdam, Olanda: Costuri estimative: 800 – 1300 € per persoană. Canalele luminate și piața de Crăciun fac din Amsterdam o destinație populară.
 1. Berlin, Germania: Costuri estimative: 700 – 1200 € per persoană. Piața de Crăciun din Berlin este una dintre cele mai mari și cele mai vizitate din Europa.
 1. Bruxelles, Belgia: Costuri estimative: 700 – 1100 € per persoană. Bruxelles găzduiește unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa.
 1. Dubai, Emiratele Arabe Unite: Costuri estimative: 1500 – 2500 € per persoană. Pentru cei care vor ceva exotic și luxos, Dubai oferă o gamă largă de opțiuni.
 1. Tokyo, Japonia: Costuri estimative: 2200 – 3500 € per persoană. Crăciunul la Tokyo este mai comercial, dar oferă o experiență unică.
 1. Bangkok, Thailanda: Costuri estimative: 1600 – 2500 € per persoană. Un Crăciun tropical pentru cei care vor să scape de frig.
 1. Sydney, Australia: Costuri estimative: 2500 – 4000 € per persoană. Un Crăciun în plină vară, cu focuri de artificii și plajă.
 1. Copenhaga, Danemarca: Costuri estimative: 900 – 1400 € per persoană. O destinație nordică cu un Crăciun tradițional și mult hygge.
 1. Budapesta, Ungaria: Costuri estimative: 500 – 900 € per persoană. Băile termale și târgurile de Crăciun fac din Budapesta o alegere populară.
 1. Zermatt, Elveția: Costuri estimative: 1500 – 2500 € per persoană. Pentru iubitorii de schi și atmosferă alpină.
 1. Quebec, Canada: Costuri estimative: 1600 – 2800 € per persoană. Un Crăciun în stil nord-american, dar cu un twist francofon.
 1. Reykjavik, Islanda: Costuri estimative: 1300 – 2200 € per persoană. Un Crăciun sub aurora boreală.
 1. Helsinki, Finlanda: Costuri estimative: 1100 – 1800 € per persoană. Țara lui Moș Crăciun oferă o experiență autentică.
 1. Istanbul, Turcia: Costuri estimative: 600 – 1100 € per persoană. O combinație între tradiții europene și orientale.
 1. Marrakech, Maroc: Costuri estimative: 1000 – 1800 € per persoană. Un Crăciun exotic, cu un mix de cultură arabă și berberă.
 1. Las Vegas, SUA: Costuri estimative: 1500 – 2600 € per persoană. Pentru cei care caută distracție non-stop, chiar și de Crăciun.
 1. Sankt Petersburg, Rusia: Costuri estimative: 800 – 1300 € per persoană. Un Crăciun plin de cultură și istorie.
 1. Atena, Grecia: Costuri estimative: 600 – 1000 € per persoană. Un Crăciun cu temperaturi mai blânde și multă istorie.

Indiferent de destinația alesă, important este să vă bucurați de sărbători alături de cei dragi. Fiecare dintre aceste 25 de destinații are ceva unic de oferit, astfel că opțiunile sunt variate și se pot potrivi cu gusturile și bugetul fiecăruia. Sărbători fericite!

Ce să ai în vedere atunci când alegi o destinație de Crăciun?

După ce am explorat 25 de destinații populare, merită să ne oprim puțin și să vorbim despre ce ar trebui să avem în vedere atunci când alegem o destinație de Crăciun.

Buget : Înainte de toate, bugetul este un factor decisiv. Unii pot opta pentru destinații mai accesibile, ca Praga sau Budapesta, în timp ce alții pot alege o experiență mai luxoasă în Dubai sau Sydney.

Climă: Unii preferă magia sărbătorilor cu zăpadă și frig, așa cum se întâmplă în destinații precum Helsinki sau Reykjavik. Alții însă pot opta pentru un Crăciun sub soare, cum ar fi cel din Bangkok sau Marrakech.

Activități și Atracții : În funcție de preferințe, poți alege o destinație cu numeroase târguri de Crăciun, cum ar fi Berlin sau Bruxelles, sau un loc care oferă posibilități variate de distracție și relaxare, cum ar fi Las Vegas.

Tradiții și Cultură : În funcție de ce vrei să experimentezi, poți opta pentru destinații care oferă o perspectivă culturală unică asupra Crăciunului, ca în cazul Romei, Istanbulului sau Atenelor.

Accesibilitate : Turiștii români pot lua în considerare și proximitatea destinației, precum și disponibilitatea zborurilor directe sau cu escală. Destinații ca Viena, Praga sau Budapesta sunt mai accesibile datorită distanței mai mici și a conexiunilor aeriene bune.

Sfaturi pentru călătorie

Rezervă din timp: Tarifele pentru zboruri și cazări pot crește considerabil în apropierea sărbătorilor.

Asigură-te: O asigurare de călătorie care să acopere probleme de sănătate sau alte situații neprevăzute este mereu o idee bună.

Verifică restricțiile de călătorie: În contextul actual, este important să verifici dacă există restricții sau cerințe speciale pentru intrarea în țara de destinație.

Planifică-ți activitățile: Cercetează din timp ce atracții și activități sunt disponibile în perioada sărbătorilor, când multe locuri pot fi închise.

Cunoaște obiceiurile locale: Este bine să știi în avans cum se sărbătorește Crăciunul în destinația aleasă pentru a te bucura la maxim de experiență.

Asadar, fie că ești în căutarea unui Crăciun tradițional cu zăpadă și vin fiert, fie că vrei să evadezi într-o destinație exotică, există opțiuni pentru toate gusturile și bugetele. Important este să planifici cu grijă și să te informezi înainte, pentru a te asigura că vei avea parte de sărbători de neuitat. Sper că acest articol v-a oferit informații utile și vă urez Sărbători Fericite, indiferent unde alegeți să le petreceți!

0 Shares